NAJBOLJI PONUĐAČ
Energoinvestu novi posao u Tanzaniji vrijedan 53 milijuna dolara
Manager.ba BiH 17 studenog, 2017

Energoinvest, d.d. – Sarajevo je jučer dobio službenu pisanu obavijest od Elektroprivrede Tanzanije (TANESCO – Tanzania Electric Supply Company) o izboru za najboljeg ponuđača i dodjeli ugovora za izgradnju trafostanica u vrijednosti preko 53 milijuna USD. Energoinvest će ovaj posao raditi kao nositelj i lider konzorcija u suradnji sa indijskom firmom EMC, odgovornom za dio građevinskih radova, priopćeno je iz Energoinvesta. 

Projekt je dodijeljen Energoinvestu u oštroj međunarodnoj konkurenciji po osnovu sudjelovanja na međunarodnom tenderu na kome je sudjelovalo više od 20 renomiranih svjetskih kompanija. 

Ovo je već drugi projekt koji je, pored projekta izgradnje 400 kV dalekovodne mreže u vrijednosti od 39 milijuna USD, u zadnjoj godini Energoinvest dobio od Elektroprivrede Tanzanije, tako da će u narednom periodu, samo u Tanzaniji Energoinvest realizirati poso u vrijednosti od 92 milijuna USD. Ono što je još veća vrijednost je da su to projekti iz osnovne djelatnosti Energoinvesta i to izgradnja dalekovoda i trafostanica. 

Posao financira African Development Fund (ADF) i Japan International Cooperation Agency (JICA), a investitor je Elektroprivreda Tanzanije  (TANESCO).  Projekt se odnosi na izgradnju nove trafostanice 400/220/33 kV Arusha, koja će se realizirati po sistemu ključ u ruke, što podrazumijeva projektiranje, nabavku, isporuku i izgradnju trafostanice. Projekt također obuhvaća i proširenje postojeće trafostanice 220 kV Singida. Trafostanicu Singida izgradio je Energoinvest 1986. godine i još uvijek se nalazi u izvrsnom stanju.

Ovaj posao se radi na području Kilimandžara i dio je velikog projekta interkonekcije afričkih zemalja, tj. povezivanja mreže između Tanzanije i Kenije. Ugovor će se početi realizirati nakon razmjene potpisanih ugovornih dokumenta što se očekuje u narednih nekoliko tjedana, dodaje se u priopćenju.

Povezani članci

1