KOMPANIJE
Elektroremont zadržao radnike, planira i proširenje posla
manager.ba/biznisinfo.ba BiH 15 siječnja, 2021
Izvor fotografije:
biznisinfo.ba

Elektroremont je jedina firma koja je preživjela sve poslijeratne procese i previranja na tržištu rada i trenutno je, pored Rudnika, najznačajniji privredni subjekt u Banovićima koji zapošljava 113 radnika.

 

Načelnik Banovića Bego Gutić posjetio je u srijedu banovićke firme Elektroremont i Banstroj.

Ovom prilikom načelnik je detaljnije upoznat sa stanjem u ovim firmama, njihovom proizvodnjom, plasmanom, materijalnim i ljudskim kapacitetima, te planovima za naredni period.

Elektroremont je jedina firma koja je preživjela sve poslijeratne procese i previranja na tržištu rada i trenutno je, pored Rudnika, najznačajniji privredni subjekt u Banovićima koji zapošljava 113 radnika. Bavi se pružanjem usluga remonta i popravke električnih mašina i uređaja u energetici, rudarstvu, industriji i prometu.

U sljedećem periodu Uprava Elektroremonta planira razviti nove proizvodne programe, izvršiti nabavku novih strojeva i proširiti svoj posao na inozemno tržište.  

Nastojat će zadržati postojeću radnu snagu i uposliti nekoliko mladih inženjera, a u tome će imati i podršku lokalne zajednice, objavljeno je nakon posjete iz Općine Banovići.

Načelnik je posjetio i firmu Banstroj čija je djelatnost proizvodnja opreme za male hidroelektrane i koja uspješno posluje dugi niz godina u Banovićima.

Najnovije vijesti
Video
PREDRAG ČOVIĆ, PREMIJER ZHŽ
Vratite se ovdje
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo