NOVOSTI
EKSKLUZIVNO: U BiH počinje s radom novi mobilni operater
manager.ba/biznisinfo.ba BiH 14 kolovoza, 2020
Izvor fotografije:
biznisinfo.ba

Ova informacija za BiznisInfo je potvrđena iz Regulatorne agencije za komunikacije BiH (RAK).

 

U Bosni i Hercegovini uskoro bi trebao početi s radom novi pružatelj mobilnih telekomunikacijskih usluga, saznaje BiznisInfo.

Riječ je o društvu “Novotel d.o.o” čije je sjedište u ulici Džemala Bijedića u Sarajevu.

Ova kompanija ubrzano se priprema da započne s radom. Kako saznajemo, kompanija je sklopila ugovor s banjalučkim “Mtelom” preko čije će mreže pružati usluge.

Ova informacija za BiznisInfo je potvrđena iz Regulatorne agencije za komunikacije BiH (RAK).

– Privredna društva ”Mtel a.d.” Banja Luka i ”Novotel  d.o.o.” Sarajevo zaključila su Ugovor o pristupu mreži Service Providera Mobilnoj mreži “Mtel a.d.” s ciljem da se društvu “Novotel” omogući da na mreži “Mtela” pruža mobilne telefonske usluge – rečeno je za BiznisInfo iz RAK-a.

Slijedi štampanje kartica

Kako nam je rečeno, ovaj ugovor je dostavljen Agenciji uz zahtjev da se izvrši registriranje davatelja mobilnih telefonskih usluga (Service Provider).

Prema podacima dostavljenim uz zahtjev, društvo “Novotel” je upisano u registar Općinskog suda u Sarajevu. Do ovog momenta, društvo “Novotel” nije otpočelo s pružanjem usluga.

– Uvjet za početak pružanja usluga je da “Novotel” i “Mtel” obave brojne druge predradnje neophodne za pružanje usluge. Tu spadaju pribavljanje posebne mobilne numeracije, štampanje SIM kartica, omogućavanje prijenosa brojeva, zakonitog presretanja, kao i drugi bitni administrativni i tehnički preduvjeti – kazali su nam iz RAK-a. 

Kod pružanja usluga, “Novotel” će koristiti telefonsku numeraciju (blokove brojeva) “Mtela”. Saznajemo da bi “Novotel” trebao koristiti kod 067 koji je dodijeljen “Mtelu”.              

Tko stoji iza kompanije?

Inače, osnivač firme “Novotel” Sarajevo je firma PRO FUTURO d.o.o. Mostar čiji je, pak, vlasnik Mario Raspudić.

Direktor “Novotela” je Ivan Kožul. BiznisInfo je kontaktirao Kožula koji je kazao da sada ne može govoriti ali da će uskoro izaći s više informacija za javnost.   

  • LRC d.o.o. Sarajevo
  • Connect Agencija
  • Connect Agencija
  • LRC d.o.o. Sarajevo
Povezani članci

1