KOMPANIJE
Dvije prijedorske firme šire kapacitete - Neomet i Laz-prom kupili zemljište u industrijskoj zoni Celpak
manager.ba/ba.ekapija.ba BiH 06 prosinca, 2021
Izvor fotografije:
ba.ekapija.com

Privredni subjekti koji već posluju u ovoj industrijskoj zoni zapošljavaju više od 300 radnika i izrazio nadu da će realizacijom ovih ugovora taj broj biti povećan.

 

Zamjenik gradonačelnika Prijedora Žarko Kovačević potpisao je u petak, 3. prosinca/decembra, ugovore s firmama Neomet i Laz-prom o kupoprodaji nekretnina u industrijskoj zoni Celpak, saopćeno je na gradskoj web stranici.

On je naveo da privredni subjekti koji već posluju u ovoj industrijskoj zoni zapošljavaju više od 300 radnika i izrazio nadu da će realizacijom ovih ugovora taj broj biti povećan.

- Do sada smo uložili više od 1,6 mil KM u tu industrijsku zonu. To ulaganje daje svoje rezultate i tako ćemo mi nastaviti i ubuduće - rekao je Kovačević novinarima u Prijedoru.

Direktor Neometa Duško Grbić rekao je da ova firma radi od 1999. godine, da se bavi montažerskim radovima i da posluje u BiH, Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Sloveniji.

- Imali smo potrebu za proširenjem poslovanja na proizvodnju. Nadam se da ćemo zaposliti nove radnike - naveo je Grbić.

Suvlasnik firme Laz-prom Ljubiša Lazarević rekao je nakon potpisivanja ugovora da od samog osnivanja ima dobru suradnju s Gradskom upravom.

Ova firma se primarno bavi proizvodnjom mašina za mesnu industriju i pratećih proizvoda, što je rezultat pomnog praćenja potražnje na tržištu i ne tako velikog broja firmi u okruženju koje rade ovu vrstu proizvoda, saopćeno je iz Gradske uprave.

- Njihova ideja pronašla je plodno tlo i podržani su od Gradske uprave da započnu poslovanje u Poduzetničkom inkubatoru, gdje i danas posluju, ali zbog potrebe širenja kapaciteta neophodna je nova lokacija, jer na postojećoj nema objektivnih mogućnosti za rast i napredovanje - navedeno je.

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Video
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo
DAN KARIJERA ZŠEM-a
Individualnim pristupom studentima, stvaramo ohrabrene mlade intelektualce
IVAN ŠIMIĆ, HERTRONIC
I uspješan poduzetnik i vrstan književnik
Savjeti