KOMPANIJE
Dun & Bradstreet je završio akviziciju kompanije Bisnode, vodeće europske kompanije za podatke i analitiku
Manager.ba/bljesak.info BiH 13 siječnja, 2021
Izvor fotografije:
bljesak.info

Transakcija je zaključena kombinacijom približno 625 milijuna USD neto gotovine i 6.237.089 novoizdanih dionica i zajedničkih akcija Kompanije u privatnom plasmanu. Bisnode Belgium NV, belgijska podružnica Bisnode, ostat će u vlasništvu Ratos AB.

 

Dun & Bradstreet Holdings, Inc. („Dun & Bradstreet“ ili „Kompanija“) (NYSE:DNB), vodeći globalni pružatelj podataka i analitike za donošenje poslovnih odluka, putem svoje kompanije kćeri Dun & Bradstreet Holdings BV, najavio je da je završio akviziciju kompanije Bisnode Business Information Group AB („Bisnode“), vodeće europske kompanije za podatke i analitiku i dugogodišnjeg člana globalne mreže Dun & Bradstreet Worldwide Network.

Transakcija je zaključena kombinacijom približno 625 milijuna USD neto gotovine i 6.237.089 novoizdanih dionica i zajedničkih akcija Kompanije u privatnom plasmanu. Bisnode Belgium NV, belgijska podružnica Bisnode, ostat će u vlasništvu Ratos AB.

„Želim uputiti dobrodošlicu svojim kolegama iz kompanije Bisnode u Dun & Bradstreet tim. Ova akvizicija predstavlja odličnu priliku da ojačamo naš portfolio i udružimo talente koji će nam pomoći da bolje služimo svojim klijentima i pružimo veću vrijednost svojim dioničarima,“ rekao je Anthony Jabbour, Izvršni direktor kompanije Dun & Bradstreet. „Područja Bisnode poslovanja uključuju neke od najstrateškijih zemalja u Europi, a kombinacija naših podataka, analitike i rješenja omogućit će nam jačanje naše međunarodne strategije rasta. S ovom kombinacijom usluga u dobrom smo položaju da odgovorimo na potrebe klijenata koji žele povećati rast svog poslovanja i funkcionalnost i smanjiti izloženost rizicima."

Ova kombinacija vodećih i pouzdanih brendova podržava kompanije u vrijeme kada su uvidi u podatke i analitike i promjene digitalnog poslovanja još više važni zbog promjena izuzetno razornog makro okruženja. Udružena kompanija, s gotovo 250.000 klijenata, sada će moći pružiti ključna rješenja koja će klijentima pomoći da prate rizik druge ugovorne strane kako bi minimizirali izloženost te istovremeno odobravali odloženo plaćanje i ciljali pouzdane i solventne kupce.

„S kompanijom Bisnode dijelimo misiju pružanja pomoći kompanijama da budu konkurentne, da rastu i napreduju. Kao bivšeg člana naše globalne mreže, podržavali smo Bisnode i sada smo spremni na naredni korak našeg zajedničkog putovanja,“ rekao je Neeraj Sahai, predsjednik kompanije Dun & Bradstreet International. „Radujemo se što ćemo se proširiti na nove uzbudljive poslovne oblasti ključne za misiju i brzo proširiti našu ponudu proizvoda u regijama koje se podudaraju s našom strategijom rasta. Uz smjernice našeg novooformljenog Međunarodnog strateškog savjetodavnog odbora, iskoristit ćemo priliku da ispunimo očekivanja trenutnih i budućih klijenata.“

Po završetku transakcije, Dun & Bradstreet osnovao je Međunarodni strateški savjetodavni odbor, formiran da pruži strateški savjet savjetodavnom timu Dun & Bradstreet International. Međunarodnim savjetodavnim odborom treba predsjedati Neeraj Sahai, uz Jonasa Wiströma, izvršnog direktora za Ratos AB. Dodatna imenovanja u Odbor bit će objavljena naknadno.

Kompanija će pružiti smjernice za 2021. godinu i plan sinergije za Bisnode na u četvrtom tromjesečju.

Tagovi:
Povezani članci

1

2