MILIJARDERI
Drugi najbogatiji čovjek na svijetu jednostavnom strategijom ove godine zaradio 16 mlrd. $
Manager.ba/novac.jutarnji.hr Svijet 20 rujna, 2019

Iako je ove godine donirao preko 35 milijardi dolara u humanitarne svrhe, Bill Gates od početka 2019. zaradio je 16 milijardi i tako postao “težak” 106 milijardi dolara.

- Riječ je o jednostavnoj strategiji ulaganja – preko 60 posto bogatstva držim u dionicama – kazao je osnivač Microsofta u intervjuu za Bloomberg.

Od ponedjeljka se oko 60 milijardi dolara Gatesovog bogatstva nalazi upravo u dionicama koje posjeduje i zahvaljujući tome, kako je pojasnio Michael Larson, investicijski savjetnik tog milijardera, Gates je uspio izgraditi najveću svjetsku privatnu zakladu bez smanjenja svog bogatstva.

Ipak, to bi se moglo promijeniti, ako se u SAD-u uvedu veći porezi, kao što posljednjih dana navode naslovnice svjetskih medija.

- Sumnjam da će porez na bogate proći, no ja ne bih bio protiv njega. Najbliže tomu jest porez na nekretnine za koji snažno zagovaram da se vrati na 55 posto, odnosno na postotak na kojem je bio prije nekoliko desetljeća - rekao je Bill Gates.

Iako je drugi najbogatiji čovjek na svijetu (odmah poslije Jeffa Bezosa), Gates je poznat kao zagovornik većih poreza na dohodak onih najbogatijih u Americi te veće transparentnosti.

- Ne sviđa mi se što postoji toliko zaklada za koje nitko ne zna tko su njihovi vlasnici. Financijska transparentnost je veoma bitna - ustvrdio je i dodao da sumnja da će se i u budućnosti moći pohvaliti jednakim financijskim uspjesima kao dosad.

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Najnovije vijesti
Video
Željko Kiauta, poduzetnik iz Francuske
Od nogometnih škola Veleža i Lyona do platforme Sportiw
DAVORIN VIDAČKOVIĆ, GUMA M
Izazov je i užitak voditi tvrtku simbol automobilske branše
IVICA SIVRIĆ, REDAH
Javni sektor je često u sukobu umjesto u partnerstvu s privatnim
Savjeti