"POREDALI" SE TRGOVCI
Dobit Namexa veća od zajedničke dobiti Mercatora i Konzuma 
Manager BiH 22 svibnja, 2023

Po ostvarenom prometu i ostvarenoj dobiti predvodi ih Bingo iz Tuzle, s ukupnim prihodima od preko 1,6 milijardi KM i dobiti od 117 milijuna KM.

 

Trgovački lanci u Bosni i Hercegovini ostvarili su višemilijunsku zaradu prema podacima koje je objavio BiznisInfo.ba.

Po ostvarenomometi i po ostvarenoj dobiti predvodi ih Bingo iz Tuzle, s ukupnim prihodima od preko 1,6 milijardi KM i dobiti od 117 milijuna KM. Ukupan rezultat Binga ne odnosi se samo na trgovinu nego i proizvodnju u nekoliko sektora.

Drugi trgovački lanac i po ostvarenom prometu i po dobiti, FIS iz Viteza ostvario je 30 milijuna KM dobiti iz 342 milijuna KM prihoda. Sarajevski Robot ostvario 11,5 milijuna KM dobiti.

Najveći hercegovački trgovački lanac, Namex, ostvario je gotovo 104 milijuna KM prihoda iz kojih je izvukao preko 7,2, milijuna KM dobiti. 

Fortenovini Konzum i Merkator unatoč zajedničkom prihodu od preko 650 milijuna KM ostvarilu su ukupnu dobit od 5,7 milijuna KM. Iz odnosa prihoda i dobiti razvidno je kako je Mercator znatno bolje poslovao. 

Na popisu 10 najvećih trgovačkih lanaca po prihodima i dobiti nalaze se još Yimor iz Domaljevca, UDT Best iz Travnika, Amko i Hoše Komerc. 

 

 

Manager.ba

 

Povezani članci

1

2

Video
STIPE KRIŠTO, B KRUG
Birao je: Njemačka ili Livno
DR. GORAN ĐUZEL, POLIKLINIKA VITALIS
Javni zdravstveni sustav mora biti zdrav
JOSIP MARTINOVIĆ
Hercegovačka vina imaju dobru cijenu, vrijeme je za sljedeću razinu