SAJAM
Devet firmi iz BiH na sajmu u Kölnu
Manager.ba/biznisinfo.ba BiH 05 listopada, 2019
Izvor fotografije:
biznisinfo.ba

Vanjskotrgovinska komora BiH, uz podršku Švedska/USAID Farma dva projekta, organizirala je nastup devet kompanija iz BiH na sajmu poljoprivredno-prehrambene industrije “Anuga Fine Food 2019”, koji počinje danas u njemačkom gradu Kölnu.

Proizvode će na ovom sajmu predstaviti firme “Anđelić” iz Trebinja, “Mladegs pak” iz Prnjavora, sarajevske kompanije “Milkos”, “Jami”, “Speniš market” i “Zera poljoprivredni investicioni menadžment”, te “As holding” iz Tešnja, “Kolmiks” iz Velike Kladuše i “Vita life” iz Visokog.

Ovaj sajam, koji će biti zatvoren 9. oktobra, jedna je od najvažnijih svjetskih manifestacija prehrambene industrije i komplementarnih privrednih grana, priopćeno je iz Vanjskotrgovinske komore BiH.

“Osnovni cilj organiziranja ovako sveobuhvatnog, a ipak specijaliziranog sajamskog događaja, jeste da se na jednom mjestu promoviraju kompanije, a time i najrazličitiji poljoprivredno-prehrambeni proizvodi iz cijelog svijeta, te da se stvori prilika za proširenje postojećih i stvaranje novih poslovnih odnosa”, istaknuto je u priopćenju.

Na ovom sajmu posebna pažnja posvećena je najnovijim svjetskim trendovima u proizvodnji, ponudi i potrošnji hrane i pića, a organizira se i niz pratećih događaja.

Sajam je namijenjen posjetiocima iz kruga poslovne zajednice, a glavna ciljna grupa su predstavnici menadžmenta veletrgovina i maloprodajnih lanaca, službe nabavke hotela i restorana, te ostalih proizvođača, prerađivača, kupaca i korisnika spomenutih proizvoda.

Ovaj sajam prvi put je organiziran 1924. godine, a održava se u listopadu/oktobru svake druge godine.

Ovaj prestižni događaj obuhvata više specijaliziranih sajamskih manifestacija koje se odvijaju istovremeno, tako da zajedno pružaju mogućnost izlaganja različitih kategorija prehrambenih proizvoda i pratećih djelatnosti. 

Tagovi:
Povezani članci

1