KONFERENCIJA
Danas počinje deseta Brending konferencija
Manager.ba 18 svibnja, 2020

Očekuje nas i besplatna registracija za 10 izuzetno vrijednih predavanja u okviru kojih su svjetski stručnjaci pripremili veoma značajne smjernice za izlazak iz krize.

 

Brending konferencija, koju tradicionalno organizira agencija Via Media, uvijek je u stopu pratila svjetske marketinške, brending i komunikacijske trendove, kontinuirano donoseći na naše prostore informacije o novim idejama i pravcima modernog poslovanja.

Globalna izvanredna situacija, koja nije zaobišla ni BiH, najavila je potpuno novu eru djelovanja i razmišljanja na temu kako će brending industrija izgledati u budućnosti.

Za početak prilagođavanja novonastaloj situaciji, Via Media je vrlo hrabro odlučila da svoju desetu, jubilarnu konferenciju ne otkazuje, nego da je održi online u formi petodnevne „akademije“.

Program su kreirali vođeni sloganom „The Show Must Go On“ jer, kako navode, pitanje nije hoćemo li, nego kako ćemo dalje.

Dok nestrpljivo iščekujemo što su za nas pripremili u svom jubilarnom izdanju, koje je po mnogo čemu drugačije od prethodnih, prisjetimo se malo prethodnih konferencija. 

Ova konferencija nastala je kao odgovor na recesiju koja je 2008. godine pogodila čitav svijet, tako da se u tom smislu može povući paralela između njenog prvog i aktualnog, desetog izdanja.

Priča počinje 2011. godine, kada Sarajevo, po prvi put u svojoj historiji, postaje regionalni centar marketinško-komunikacijske industrije, ugostivši brojne renomirane stručnjake iz cijelog svijeta. Brending konferencija je velikim slovima dodala Sarajevo na globalnu mapu događanja iz oblasti brendinga i marketinga.

Uslijedilo je drugo izdanje, koje je pred sobom imalo veliki izazov da dokaže da prošlogodišnji uspjeh nije bio samo početnička sreća, nego da je riječ o vrlo ozbiljnom, strateški planiranom i stručno realiziranom projektu.

Ako je netko i imao trunku sumnje, morao je ustuknuti u momentu kad se sudionicima konferencije, video linkom direktno iz Bijele kuće, obratio prvi čovjek pobjedničke predsjedničke kampanje Baracka Obame, TJ Walker, podijelivši “iz prve ruke“ s oduševljenim auditorijem svoja znanja i iskustva vezana za pobjedu na američkim predsjedničkim izborima.

Dakle, druga Brending konferencija je visoko podigla ljestvicu i svima je bilo jasno da ona u budućnosti može samo ići još više.

Tko su pravi fajteri? zapitala nas je Via Media sloganom panel diskusije trećeg izdanja BK 03, 2013. godine.

U suradnji s Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Sarajevu, te godine je 500 studenata ovog fakulteta bilo u prilici da “uživo“, putem Interneta, prati izlaganje eminentnih regionalnih stručnjaka iz oblasti marketinga. Četvrta BK uzburkala je javnost, i to ne samo regionalnu.

Uspjela je privući pažnju svjetskih medija, poput britanskog giganta BBC-a, koji je pratio gostovanje izvršnog direktora Interbrand-a, najpoznatije i najveće svjetske mreže za analizu i procjenu vrijednosti brenda. O tome su objavili i prilog, čija je PR vrijednost bila 4 milijuna eura.

2015. godine na BK 05 najavili su Brendoluciju, a onda njen dolazak potvrdili 2016. godine kada je na šestom izdanju BK gostovao Thomas Trautmann, jedan od svjetskih pionira u neuromarketingu.

Sedmu Brending konferenciju će posebno pamtiti mladi kreativci jer je tada po prvi put u BiH održano "Young Lions" natjecanje u sklopu partnerstva s internacionalnim festivalom kreativnosti Cannes Lions, koje je pobjednicima omogućilo putovanje u Kan i natjecanje u ringu s mladim marketing stručnjacima iz cijelog svijeta.

Velika prašina oko Brending konferencije 2018. godine podigla se najavom dolaska Karima Rashida, jednog od najpoznatijih svjetskih arhitekata, koji je osim predavanja održao i ekskluzivnu radionicu.

Devetu BK godinu sudionici će pamtiti po odabiru Historijskog muzeja BiH kao netipične lokacije za održavanje poslovnog skupa.

Kao i sve ostalo vezano za BK, i ta se odluka organizatora pokazala kao pun pogodak.

Zbog svega navedenog, ne postoji niti promil sumnje da nas i ove godine očekuju nezaboravno iskustvo, korisne smjernice, vrhunski majstori marketinga i sjajna ekipa organizatora.

Osim toga, očekuje nas i besplatna registracija za 10 izuzetno vrijednih predavanja u okviru kojih su svjetski stručnjaci pripremili veoma značajne smjernice za izlazak iz krize.

Raspored programa i link za besplatnu registraciju pronađite www.branding.ba.

Video
VIDEO
Mate Rimac: Poznat mi je osjećaj kad puno radiš, a ne znaš hoće li firma preživjeti do idućeg tjedna
VIDEO
Život je igra! Kako pobijediti? | Velimir Srića | TEDxUniversityofZagreb
VIDEO
Zagrebačka škola ekonomije i menadžmenta