KOMPANIJE
cargo-partner osniva Poslovnu jedinicu za logistiku
manager.ba/akta.ba BiH 09 lipnja, 2020
Izvor fotografije:
akta.ba

S novom poslovnom jedinicom posvećenom logistici visokotehnološke opreme, cargo-partner nudi prilagođena rješenja za niz djelatnosti, uključujući bankarstvo i maloprodaju, industriju prodajnih automata, medicinsku tehniku, kancelarijsku opremu, digitalno oglašavanje u različitim formatima i kioske, telekomunikacije, IT sektor i podatke.

 

Pružatelj usluga međunarodnog transporta i informacijske logistike osnovao je namjensku službu za logistiku visokotehnološke opreme u svom sjedištu u blizini aerodroma Beč.

Usluge se kreću od isporuke u unaprijed definirano vrijeme s namjenskim voznim parkom do montaže na željenoj destinaciji, obuke korisnika i rješenja za specijalizirano skladištenje. 

S novom poslovnom jedinicom posvećenom logistici visokotehnološke opreme, cargo-partner nudi prilagođena rješenja za niz djelatnosti, uključujući bankarstvo i maloprodaju, industriju prodajnih automata, medicinsku tehniku, kancelarijsku opremu, digitalno oglašavanje u različitim formatima i kioske, telekomunikacije, IT sektor i podatke.

Stefan Krauter, generalni direktor kompanije cargo-partner, objašnjava: "S našim novim rješenjima za logistiku visokotehnološke opreme nudimo specijalizirane usluge za tehničke uređaje i opremu kako u transportu tako i u skladištenju. Naši korisnici sve više traže cjelovita rješenja, a mi na ovu potrebu reagiramo pružajući sveobuhvatne usluge specifične za datu djelatnost. Napravili smo namjenski vozni park i prilagodili naša skladišta zahtjevima logistike visokotehnološke opreme tako da smo sada spremni za početak pružanja usluga našim korisnicima u Austriji, s rješenjima prilagođenim za sve njihove potrebe u vezi s logistikom visokotehnološke opreme. Nakon uspješnog predstavljanja u Austriji, planiramo da u narednim godinama proširimo naša rješenja za visokotehnološku opremu i u ostale europske zemlje.”

Tehnička distribucija s namjenskim voznim parkom

cargo-partner koristi svoju mrežu uvoznih i izvoznih čvorišta za pružanje usluga dostave za 24 do 72 sata, širom zemlje, sa standardnim dvočlanim posadama.

Pored dostave uređaja i opreme u unaprijed definirano vrijeme, „u bijelim rukavicama”, specijalizirane usluge obuhvaćaju i montažu na željenoj destinaciji, obuku korisnika kao i demontažu i povrat korištene opreme.

Novi vozni park kompanije za visokotehnološku opremu za usluge linijskog prijevoza i posljednjeg kilometra sastoji se od furgon kamiona s dvočlanom posadom i sa specifičnom opremom poput pokretnih stepenica, teleskopskih dizalica i ploča za manipulaciju teretom.

Skladištenje visokotehnološke opreme i tehnički servisni centri

U svojim specijaliziranim skladištima i tehničkim servisnim centrima, cargo-partner nudi sveobuhvatan spektar usluga prema zahtjevima visokotehnoloških uređaja i opreme.

Skladišta su pod temperaturnim režimom i sa zaštitom od prašine, a sadrže odvojene zone za skladištenje i manipulaciju robom, kao i namjenske prostore za servisne tehničare.

Naše usluge obuhvaćaju cijeli spektar, od komisioniranja na nivou palete i artikla do grupiranja naručenih artikala, pakovanja i raznih drugih usluga dodatne vrijednosti.

Sigurnost se postiže video nadzorom, senzorima pokreta i kontrolom posjetilaca, kao i osiguranjem objekata sa spoljašnje i unutrašnje strane alarmima i protupožarnom opremom. 

cargo-partner već nekoliko godina pruža prilagođena logistička rješenja za korisnike iz raznih djelatnosti širom svijeta.

Posljednjih godina primarni fokus pružaoca logističkih usluga bio je na automobilima i rezervnim dijelovima, visokotehnološkim i elektronskim proizvodima, farmaceutskim proizvodima i zdravstvu, kao i na prehrambenim proizvodima i kvarljivoj robi.

Pored zračnog, pomorskog, cestovnog i željezničkog transporta i skladištenja, cjelovita rješenja kompanije cargo-partner obuhvaćaju dostavu na posljednjem kilometru, carinjenje, osiguranje transporta kao i sveobuhvatno upravljanje lancem snabdijevanja i sofisticirana IT rješenja.

O kompaniji cargo-partner

cargo-partner je pružalac usluga informaciJSKe logistike u privatnom vlasništvu, koji nudi sveobuhvatan portfelj rješenja za zračni, pomorski i kopneni transport, kao i skladištenje.

S više od jedne trećine stoljeća stručnosti u oblasti informacijske tehnologije i optimizacije lanaca snabdijevanja, kompanija osmišljava namjenske usluge za širok spektar djelatnosti kako bi stvorila konkurentne prednosti za svoje klijente širom svijeta.

Osnovan 1983. godine, cargo-partner je ostvario promet od 825 milijuna eura (procjena) u 2019. godini i trenutno zapošljava 3.150 ljudi širom svijeta.
 

Tagovi:
Povezani članci

1

2