KOMPANIJE
cargo-partner osniva Centar kompetencija za farmaceutske i medicinske proizvode
Manager.ba/akta.ba BiH 19 svibnja, 2020
Izvor fotografije:
akta.ba

Početkom ove godine, cargo-partner je nagrađen kao vodeća kompanija za špediciju farmaceutskih proizvoda (Leading Freight Forwarding Company – Pharma) na dodjeli nagrada za transport u Indiji – India Cargo, što potvrđuje stručnost pružaoca logističkih usluga u ovom sektoru. Od 2020. godine, kompaniju cargo-partner u Indiji vodi novi generalni direktor, gospodin Rajiv Singh.

 

Pružatelj usluga međunarodnog transporta i informacijske logistike otvorio je 30. travnja/aprila 2020. godine svoj Centar za kompetenciju za farmaceutske i medicinske proizvode u Indiji, koji je u skladu s dobrom distributivnom praksom farmaceutskih proizvoda (GDP).

To je treći centar za kompetenciju za farmaceutske i medicinske proizvode ove kompanije, poslije Beča i Hamburga. Služba za podršku koja radi 24 sata na dan osigurava brze odgovore za sve farmaceutske pošiljke u Indiju i iz Indije.

Otvaranjem novog Centra za kompetenciju za farmaceutske i medicinske proizvode u Mumbaiju, cargo-partner je uspostavio novo čvorište, kako bi svojim klijentima pružio usluge koje su u skladu sa standardima GDP u skladištenju, nacionalnom i regionalnom cestovnom transportu, kao i međunarodnom zračnom i pomorskom transportu.

Da bi osigurao brzu i pouzdanu uslugu za hitne transporte farmaceutskih i zdravstvenih proizvoda, cargo-partner je nedavno u Indiji uveo službu za podršku koji radi 24 sata dnevno i koja obećava odgovor u roku od 29 minuta, kao i potpunu ponudu u roku od dva sata.

cargo-partner je prisutan u Indiji od 2007. godine, a trenutno ima 11 kancelarija sa 135 zaposlenih širom zemlje.

Početkom ove godine, cargo-partner je nagrađen kao vodeća kompanija za špediciju farmaceutskih proizvoda (Leading Freight Forwarding Company – Pharma) na dodjeli nagrada za transport u Indiji – India Cargo, što potvrđuje stručnost pružaoca logističkih usluga u ovom sektoru. Od 2020. godine, kompaniju cargo-partner u Indiji vodi novi generalni direktor, gospodin Rajiv Singh.

Nakon povratka s 15-godišnjeg rada u inostranstvu, gospodin Singh se pridružio timu cargo-partnera u Delhiju i spreman je da s više od 23 godine iskustva u logistici podrži stalni rast kompanije.

Rajiv Singh, generalni direktor kompanije cargo-partner u Indiji, objašnjava strateško postavljanje novog centra za kompetenciju: "S našim novim Centrom za kompetenciju za farmaceutske i medicinske proizvode u Mumbaiju, možemo da osiguramo potpunu usuglašenost sa standardima GDP, integritet proizvoda od početka do kraja usluge i profesionalno rukovanje pri svakom koraku. Sastavili smo posvećen tim dobro obučenog osoblja iz naših službi za zračni, pomorski i cestovni transport kao i upravljanje kvalitetom koji našim klijentima može da pruži temeljnu stručnost u ovoj djelatnosti. Naši procesi se zasnivaju na dugogodišnjem iskustvu, korištenju detaljnih postupaka upravljanja rizikom i odstupanjima kako bismo postigli maksimalnu sigurnost i efikasnost.”

Jedan od prvih klijenata kompanije cargo-partner u novom Centru za kompetenciju je Glenmark Pharmaceuticals, vodeći isporučilac farmaceutskih proizvoda, osnovan 1977. godine, sa sjedištem u Mumbaiju. Gospodin Rajasekhara Reddy, potpredsjednik, rukovodilac Globalnog planiranja potražnje i logistike u Glenmarku, kaže sljedeće o motivaciji koji stoji iza suradnje: "Odlučili smo da radimo s cargo-partnerom jer je to kompanija koja predstavlja profesionalizam, ne samo u Indiji, već i u našim odredišnim zemljama, i stekli smo povjerenje u nju kao izuzetno pouzdanog partnera koji se uvijek drži svojih obaveza. Otvaranje Centra za kompetenciju kompanije cargo-partner u Mumbaiju ojačaće naš odnos na širem planu i poslužiće za dalje osiguravanje našeg lanca snabdijevanja i integriteta proizvoda."

Tijekom proteklog desetljeća, Indija je postala jedan od vodećih svjetskih aktera u farmaceutskom i zdravstvenom sektoru.

Prema Indijskoj fondaciji za jednakost robnih marki, Indija isporučuje preko 50 procenata svjetske potražnje za raznim vakcinama, 40 procenata potražnje generičkih proizvoda u SAD i 25 procenata svih lijekova u Velikoj Britaniji.

Indijski lijekovi se izvoze u više od 200 zemalja svijeta, a SAD su ključno tržište.

Za cargo-partner to znači da je Indija ključna strateška točka u globalnoj mreži za farmaceutske i zdravstvene proizvode ove kompanije.

Pored novog Centra za kompetenciju u Mumbaiju, cargo-partner upravlja i centrom za kompetenciju za farmaceutske i medicinske proizvode u Beču, koji je fokusiran na zračni transport, kao i centrom u Hamburgu, koji je specijaliziran za  pomorski transport.

Na aerodromu u Beču cargo-partner upravlja Centrom za farmaceutske proizvode koji ima manipulativnu površinu od 200 m² za pretovar, cross-docking, kao i formiranje i razdvajanje jedinica tereta (ULD) pri konstantnoj temperaturi od +2 do +8°C.

Vlastiti stroj za sortiranje osigurava brzu obradu vremenski osjetljivih pošiljki. cargo-partner u Austriji posjeduje farmaceutski certifikat ISO 9001:2015, ovlašten je kao kvalificirani dobavljač temperaturno kontroliranih kontejnera (Qualified Envirotainer Provider ‒ QEP) i posluje u skladu sa standardima GDP za logistiku farmaceutskih proizvoda.

U Hamburgu je cargo-partner dobio certifikat za usklađenost sa standardima GDP, a nedavno i IFS certifikat za logistiku prehrambenih proizvoda za svoje skladište od 4.900 m² koje se nalazi 20 km južno od Hamburga.

O kompaniji cargo-partner

cargo-partner je pružatelj usluga informacijske logistike u privatnom vlasništvu, koji nudi sveobuhvatan portfelj rješenja za zračni, pomorski i kopneni transport, kao i skladištenje.

S više od jedne trećine stoljeća stručnosti u oblasti informacijske tehnologije i optimizacije lanaca snabdijevanja, kompanija osmišljava namjenske usluge za širok spektar djelatnosti kako bi stvorila konkurentne prednosti za svoje klijente širom svijeta.

Osnovan 1983. godine, cargo-partner je ostvario promet od 825 milijuna eura (procjena) u 2019. godini i trenutno zapošljava 3.150 ljudi širom svijeta.

Tagovi:
Povezani članci

1

2