KOMPANIJE
cargo-partner osigurava brže opcije za uvoze iz Azije pomorskim putem novom uslugom "Adria Express"
manager.ba/akta.ba BiH 02 veljače, 2021
Izvor fotografije:
akta.ba

Međunarodni transportni i logistički pružalac usluga je ponovo pojačao ponudu svojih pomorskih usluga, uspostavljajući nove linije iz Azije prema Europi preko luka Koper, Rijeka i Trst. Za pošiljke prema Centralnoj i Istočnoj Europi, transport preko jadranskih luka omogućuje značajne uštede u tranzitnom vremenu, u poređenju s transportom preko sjevernih luka.

 

Pojačan rast zahtjeva za uvozima iz Azije tijekom posljednjih mjeseci je uzrokovao nedostatak praznih kontejnera u azijskim lukama, tako da su uvoznici suočeni s dugim čekanjima i nepouzdanošću u pogledu isporuke.

Kako bi svojim klijentima ponudio bržu alternativu za uvoz brodskim putem preko sjevernih europskih luka i garantirao visok nivo dostupnosti opreme, cargo-partner je u svoju ponudu uvrstio uslugu "Adria Express".

FCL: u prosjeku 5-8 dana kraće tranzitno vrijeme u odnosu na sjeverne luke

Transport preko jadranskih luka značajno štedi vrijeme, naročito kada su u pitanju isporuke prema Centralnoj Europi i južnoj Njemačkoj. Tranzitno vrijeme iz Azije preko Kopra, Rijeke i Trsta je u prosjeku 5-8 dana kraće nego preko luka Sjevernog mora, kao što su Hamburg ili Bremenhafen. Kada je u pitanju FCL (puni kontejnerski utovar), cargo-partner putem svog PRIORITY servisa nudi stalna isplovljavanja iz svih glavnih kineskih luka preko ove tri luke, te garantira visok nivo dostupnosti opreme.

Stefan Krauter, generalni direktor cargo-partnera, o strateškom širenju pomorskih usluga: "Usprkos globalnoj situaciji s COVID-19 i smanjenim transportnim potrebama, nastavljamo s ulaganjem u proširenje našeg portfelja usluga u pomorskom prijevozu, kako u FCL-u tako i LCL-u. Pored kraćeg tranzitnog vremena prema Srednjoj i Istočnoj Europi, Koper nudi i prednost brze i fleksibilne obrade pošiljki. Naš Logistički centar u Ljubljani, predstavlja idealno čvorište za daljnju distribuciju prema cijeloj Srednjoj i Istočnoj Europi. Naši kupci automobila, na primjer, imaju koristi od dobre povezanosti s automobilskim središtima u južnoj Njemačkoj, Mađarskoj, Rumuniji i Slovačkoj".

 

LCL: tjedna isplovljavanja iz Kine, Indije, Južne Koreje i Vijetnama

cargo-partner također ima stalne LCL (zbirni kontejnerski utovari) konekcije iz Azije preko jadranskih luka Rijeka i Koper. Uz postojeća tjedna isplovljavanja iz glavnih kineskih luka prema Rijeci, cargo-partner je prošle godine proširio portfolio svojih LCL usluga tjednnim isplovljavanjima iz luka Xiamen, Tianjin, Qingdao, Delhi, Mundra, Busan i Ho Chi Minh City za Koper. Za pošiljke koje idu prema Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, koristi se luka Rijela, dok je čvorište Koper / Ljubljana pogodnije za konsolidacije prema Austriji. Južnoj Njemačkoj, Rumuniji, Bugarskoj i Slovačkoj.

"I za prijevoz LCL-om, također možemo garantirati željenu raspodjelu kontejnera, fiksnu dodjelu plovila i visoku stabilnost usluge. Zahvaljujući izravnoj konsolidaciji, rizici tijekom utovara su svedeni na minimum. Pomoću naše mreže vlastitih ureda i skladišta u Aziji i Europi, u mogućnosti smo ponuditi fleksibilna cjelovita rješenja iz jednog izvora", objašnjava Stefan Krauter.

Usluga uključuje cestovni prijevoz prije i poslije plovidbe, te carinjenje i sveobuhvatne logističke usluge putem mreže cargo-partner skladišta u Srednjoj i Istočnoj Europi. Za FCL transporte, cargo-partner također pruža detaljne informacije o praćenju u realnom vremenu, koristeći "Inteligentno praćenje kontejnera" putem platforme za upravljanje lancem snabdijevanja - SPOT.

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Video
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo
DAN KARIJERA ZŠEM-a
Individualnim pristupom studentima, stvaramo ohrabrene mlade intelektualce