RASIM MEMAGIĆ, ALMA RAS D.O.O.
Brend koji je iz "Grada budućnosti" krenuo u svijet
Manager BiH 11 veljače, 2024

Rasim Memagić svoja je prva iskustva stekao u obiteljskoj kompaniji Alma Ras d.o.o. koju su osnovali njegovi roditelji u Olovu. Danas je prvi čovjek ove poznate tvrtke, što znači kako su osnivači s uspjehom prenijeli odgovornu funkciju upravljanja na nasljednike, što u mnogim slučajevima nije uvijek lako. 

 

"Puno surađujemo s velikim internacionalnim kompanijama i kroz ta jaka partnerstva bilo mi je omogućeno u potpunosti dobiti uvid u ono što rade najbolji iz ove oblasti. Na taj način, iako je radno iskustvo najviše vezano za privatnu kompaniju, tu je i dosta iskustva na međunarodnoj sceni", kaže Memagić u podcastu Imam ideju portala Bljesak.info.

Alma Ras d.o.o. nakon 25 godina uspješnog poslovanja danas upošljava oko 1.200 radnika koji rade na pet lokacija, pri čemu je središnja ona u Visokom, ali tu su još Vareš, Srebrenica i dakako Olovo, te razgranata maloprodajna mreža. 

Upodcastu memagić priča o tome kako je nastao sami naziv kompanije, kakav je utjecaj ona imala na lokalnu zajednicu u Olovu, ne samo u užem smislu pružanja mogućnosti zaposlenja za stanovnike, nego i kroz političko djelovanje osnivača tvrtke. 

Alma Ras je prve korake, kroz suradnju s europskim kompanijama, koji su bili kupci njezinih proizvoda, a kasnije se kroz program finog rublja i spavaćih proizvoda povezao s najpoznatijim brendovima kao što su Triumph, Armani, Hugo Boss i drugi. 

"I dalje je najveći dio biznisa suradnja s najvećim svjetskim brendovima, negdje oko 75 posto prihoda dolazi od izvoza. Međutim, puno smo ulagali i u izgradnju brenda Alma Ras, još ov 2001. Godine sestra i ja smo zasukali rukave kako bismo razvijali naše vlastite proizvode", kaže Memagić. 

U podcastu Imam ideju pogledajte što je Memagić rekao o poslovanju na najvišoj svjetskoj razini, uvjetima poslovanja u BiH, opterećenju realnog sektora, prije svega kroz visoke dadžbine na plaće, fluktuaciji i nedostatku radne snage... 

 

Manager.ba


 

Najnovije vijesti
Video
RASIM MEMAGIĆ, ALMA RAS D.O.O.
Brend iz Olova koji je krenuo u svijet
Specijalna bolnica Sv. Katarina
Iskustvo pacijentice - Revizijsko operativno liječenje kralježnice
IVANA MIŠKOVIĆ
Ne znam što bi bilo gore - da nam poklone status ili da idemo sporo prema EU
Savjeti