POZITIVAN PRIMJER
BRAVO! Domaći Luminos pokrenuo prvi pogon za proizvodnju LED panela u BiH
Manager.ba BiH 13 svibnja, 2019

Bosanskohercegovačka kompanija Luminos d.o.o., specijalizirana za očuvanje energije, inovativne LED tehnologije i smart city rješenja, pokrenula je prvi pogon za proizvodnju LED panela za stanove i urede u Bosni i Hercegovini.

U pogonu u Hadžićima pod novim brendom Luminos ambienta proizvodi se 18 različitih proizvoda opsega snaga od 3(W) do 24(W) okruglog i kvadratnog kućišta, ugradne i nadgradne izvedbe.

"Ponudili smo tržištu vrhunskU kvalitetU, pouzdan servis i pristupačnu cijenu. Na samom smo početku i već sada imamo veliko interesovanje prodajnih lanaca i distributera, kako na domaćem tako i na inozemnim tržištima. U pogonu u Hadžićima radi trenutno 8 radnika. Plan je da do kraja godine udvostručimo broj zaposlenih", izjavila je Aida Iković direktorica kompanije Luminos d.o.o.

Luminos ambienta je domaći proizvod, europske kvalitete, namijenjen za opremanje stanova, kuća i ureda.

LED paneli Luminos ambiente uz vrhunski servis i 3 godine garancije, postižu uštede energije i do 86%, emitujući zdravo i netreptajuće svjetlo.

 

 

Riječ je o prvoj domaćoj proizvodnji i prvom domaćem brendu LED rasvjete te vrste.

Svi repromaterijali i komponente prolaze kroz strogi proces kontrole, a kompanija posjeduje vlastiti laboratorij i mjerne stanice, što garantira najviši stupanj standardizacije proizvodnje. Svi proizvodi su certificirani kod ovlaštenih certifikacijskih kuća iz EU.

"Kao domaći proizvođač garantiramo optimalnu raspoloživost, što je važna prednost u ovom poslu. Osim toga, naši su podaci na deklaracijama stvarni. U potpunosti stojimo iza svega što smo naveli. Posjedujemo EMC i LVD certifikate bez kojih nema europskog certifakata – CE, tj. nije moguć izvoz na tržite EU.  Naš slogan je 'Ugodno za oko, sigurno za dom'. Garantiramo sigurnost, ono što nije provjereno i sigurno ne smije ući u dom. Također, garancija na sve proizvode je tvornička i može se ostvariti u svakoj prilici čak i kada trgovac ili dobavljač iz nekog razloga nisu to u stanju. Dovoljan je račun i garantni list, i garancija se može ostvariti u tvornici, što je svakako još jedna prednost domaće proizvodnje. I, što je veoma važno, a što naš brend razlikuje od mnogih na tržištu, Luminos ambienta ima tzv. zdravo - 100% "No Flicker", tj.  netreptajuće svjetlo", kazala je Iković.

Kompanija je od ranije prisutna na tržištu sa brendom Luminos premium.

Radi se o LED lampama koje su namijenjene za industrijsku, tunelsku, dekorativnu, reflektorsku, unutrašnju i uličnu rasvjetu.

Proizvodi Luminosa osvjetljavaju ulice, šetališta, igrališta i javne prostore u mnogim gradovima BiH i regije.

Mnogi privredni objekti koriste Luminos LED rasvjetu među kojima su Fabrika cementa Lukavac, Bingo, Hifa, Arcelor Mittal, Sarajevski Kiseljak, IGM Visoko, Prevent, Natron Hayat, Suman Gračanica, Rudnici Kreka, itd.

Luminos d.o.o. posjeduje vlastiti know–how za LED tehnolgije, a 2017. godine kompanija je prijavila patente u oblasti industrijskog dizajna za 5 LED lampi na domaćem tržištu.

Povezani članci

1

Video
VIDEO
Mate Rimac: Poznat mi je osjećaj kad puno radiš, a ne znaš hoće li firma preživjeti do idućeg tjedna
VIDEO
Život je igra! Kako pobijediti? | Velimir Srića | TEDxUniversityofZagreb
VIDEO
Zagrebačka škola ekonomije i menadžmenta