INVESTICIJE
Braća Pivac i Simtech mijenjaju gospodarsku sliku Ljubuškog
manager.ba/abcportal.info BiH 13 svibnja, 2021
Izvor fotografije:
abcportal.info

Trenutačno su u fazi izrade projektne dokumentacije i traženja partnera u BiH. Odluka o potpori investitorima koji kupuju neizgrađeno zemljište i o povratu novca ako zaposle domaće stanovništvo očito je bila pun pogodak.

 

Izgradnja pogona Braće Pivac i njemačke kompanije Simtech promijenit će gospodarsku sliku Grada Ljubuški.

- Kupnjom 21.908 četvornih metara zemljišta na kojem su počele pripremne radnje za gradnju kompleksa, koji će u samom početku zapošljavati od 50 do 70 radnika, Braća Pivac otvorila su novo poglavlje u gospodarskom razvoju Ljubuškog, kazao je gradonačelnik Ljubuškog Vedran Markotić u intervjuu za Večernji list.

- Svi koji prolazimo prema Čitluku svjedoci smo kako radovi vidno napreduju te očekujemo kako ćemo za manje od godinu dana imati završen kompleks koji će sadržavati sve aspekte proizvodnog procesa – od pogona rasijecanja, preko prerade, proizvodnje mesnih prerađevina, sušnice pa sve do transporta i maloprodaje. Velik je to projekt koji nam dolazi u pravo vrijeme i za koji vjerujem da će pridonijeti o(p)stanku mladih obitelji u Ljubuškom, kazao je Markotić.

Drugi investitor njemačka tvrtka Simtech kupila je zemljište u privrednoj zoni Zvirići, nadomak granice s RH, gdje planira graditi pogon u kojem će elektroničke uređaje i dijelove.

Najprije je kupila 4000 m2, a zatim još dvije parcele, tako da sada imaju ukupno 10.000 kvadratnih metara.

- Trenutačno su u fazi izrade projektne dokumentacije i traženja partnera u BiH. Odluka o potpori investitorima koji kupuju neizgrađeno zemljište i o povratu novca ako zaposle domaće stanovništvo očito je bila pun pogodak. Očekujemo kako će, zahvaljujući toj odluci, ali i ostalim mjerama koje planiramo naše poslovne zone u sljedećih nekoliko godina zaživjeti u punom kapacitetu, kazao je, između ostalog, Markotić.
 

Povezani članci

1

2