BICIKLISTI JEDINSTVENI
Bosna i Hercegovina zaslužuje dulji boravak
Manager BiH 16 lipnja, 2024

Festival će zajedničkim naporima predstaviti Park prirode Blidinje i Bosnu i Hercegovinu kao zemlju sporta, kulturnih destinacija, vrhunske gastronomije i prirodnih ljepota. Zemlju koja zavrijeđuje pažnju i nudi mnogo toga, te zaslužuje dulji boravak. 

 

Cikloturizam, kao jedna od najbrže rastućih grana turizma, privlači sve više cikloturista iz cijelog svijeta, što klubove Hercegovine motivira na umrežavanje i zajedničke ciljeve kako bi svoju zemlju predstavili kao vrhunsku turističku destinaciju.

Udruga HerzegovinaBike ponovno je okupila biciklističke klubove iz cijele Hercegovine, njih čak 18, kako bi rezimirali rezultate prve polovice 2024. godine, uskladili ciljeve i razgovarali o planovima do kraja sezone. 

Jedna od ključnih tema sastanka bio je nadolazeći Continental Blidinje BIKE Festival, najveći biciklistički festival u Bosni i Hercegovini, koji će ove godine privući goste iz 20 zemalja svijeta. Festival će zajedničkim naporima predstaviti Park prirode Blidinje i Bosnu i Hercegovinu kao zemlju sporta, kulturnih destinacija, vrhunske gastronomije i prirodnih ljepota. Ukratko, zemlju koja zavrijeđuje pažnju i nudi mnogo toga, te zaslužuje dulji boravak.

 

 

Utvrđeni su i novi planovi za rad s mlađim naraštajima, kako bi se što veći broj djece i mladih privukao u ovaj sport. Time bi buduće generacije nastavile razvijati misiju i ciljeve započete od strane njihovih starijih kolega.

"Ova jedinstvenost, kohezija i umrežavanje klubova predstavlja veliku stvar. Okupiti ovako velik broj klubova iz Hercegovine, koji su složni u svojim ciljevima i misiji, nije mala stvar, te će ovo sigurno polučiti velike rezultate. Bitno je napomenuti da su s nama i kolege iz Biciklističkih klubova Metković i Imotski iz susjedne Hrvatske, s kojima imamo izvrsnu suradnju. U budućnosti planiramo velike projekte koje ćemo zajedno realizirati, a koji će zasigurno pridonijeti boljitku turizma i sporta u našoj zemlji", kazao je Toni Zorić, predsjednik Udruge HerzegovinaBike.

"Planiramo i dodatne edukacije cikloturističkih vodiča, jer za njima imamo velike potrebe, te bolju suradnju s turističkim agencijama, kako domaćim, tako i stranim. Cilj nam je omogućiti bolje uvjete života i dodatna zaposlenja u turizmu, kako bi naši ljudi našli dodatne prihode i zaposlenja koja će im omogućiti da ostanu u zemlji i ne odlaze iz Bosne i Hercegovine zbog boljih uvjeta. Zaista vjerujem da ovdje život može biti bolji i jest bolji od života u stranoj zemlji, zemlji u kojoj si daleko od svoje kuće i rodnog kraja. Cikloturizam vidimo kao jednu granu djelatnosti koja može mnogo pridonijeti boljim uvjetima i boljem razvoju naše zemlje u pravcu turizma, jer mi i jesmo turistička destinacija. Privlačimo sve veći broj turista, samo se moramo bolje organizirati, iskoristiti sve svoje mogućnosti i potencijale i sigurno možemo napraviti velike stvari“, dodao je Zorić.

Continental Blidinje BIKE Festival sljedeći je veliki događaj u Bosni i Hercegovini koji se održava od 12. do 14. srpnja 2024. godine, a hercegovački biciklisti ovim putem pozivaju sve zainteresirane da posjete Blidinje i provjere što su sve organizirali kako bi se predstavili kao vrhunska destinacija. Izložbeni sajmovi, rekreativne biciklijade, edukativne radionice, zabavni program te profesionalne utrke Balkanskog prvenstva i UCI Class 1 XCM Maratona samo su dio bogatog programa. Više detalja možete pronaći na www.bbf.ba.


Manager.ba

Povezani članci

1

2

Video
ANER KRUŠKONJA, OBRTNIČKA KOMORA HNŽ
Koliko se danas isplati biti obrtnik
DAMIR UZUNOVIĆ, BUYBOOK
Mi smo išli naopačke
JASMIN BADŽAK, EUROSJAJ
Moj radni dan traje 24 sata, ali uživam u svom poslu!