EDUKACIJA
Bosmal Arjaan by Rotana nudi besplatan program obuke u sektoru hotelijerstva
Manager.ba BiH 10 listopada, 2019

Nedostatak praktičnog znanja u sektoru hotelijerstva problem je s kojim se susreću kako pojedinci, tako i poslodavci ove industrije. S ciljem doprinošenja njegovom rješavanju, uz istovremeni doprinos podizanju standarda ugostiteljstva, novootvoreni Bosmal Arjaan by Rotana u Sarajevu pokreće program stručne obuke, otvoren za sve zainteresirane mlade ljude, starosti 18 do 27 godina. 

Bilo da ste student, osoba u potrazi za poslom ili kvalitetnim programom obuke koji će vam olakšati napredak u karijeri, ova jednomjesečna obuka nudi priliku stjecanja znanja i vještina pod mentorstvom stručnjaka iz oblasti hotelijerskog biznisa, i to uz fleksibilan raspored, što će vam olakšati nastavak školovanja ili rad na trenutnom radnom mjestu.

Personalizirani pristup omogućava prilagođavanje potrebama svakog od polaznika, te olakšava svakodnevno praćenje napretka i rada svakog od pojedinaca.

Program nudi intenzivnu obuku za 4 odabrana kandidata koji će tijekom 4 tjedna biti dio prakse u jednom od dvije grupe odjela, tjedno kompletirajući 15 sati obuke.

Prvu grupu odjela čine odjel prihoda i rezervacija, te recepcija, a drugi čine odjel hrane i pića, te kuhinja. Polaznici prve grupe će imati priliku da upravljaju smještajnim kapacitetima i rezervacijama, rade na optimizaciji dostupnosti proizvoda, te brinu o gostima tokom njihovom boravka.

Polaznici druge grupe će, s druge strane, imati priliku upoznati se s principima planiranja i organiziranja procesa pripreme hrane i upravljanja performansima tima, principima kvalitetnog pružanja usluga posluživanja hrane, te točenja pića i napitaka.

„Kroz proces zapošljavanja našeg tima, shvatili smo da lokalnom tržištu nedostaje kvalitetne radne snage, ali da ima mnogo ambicioznih mladih ljudi, koji žele učiti i napredovati. Upravo zbog toga smo odlučili pokrenuti ovaj program obuke, koji će im omogućiti da uče od profesionalaca. Nije važno imaju li prethodnog znanja ili iskustva u ugostiteljstvu, važno je da imaju volju za učenjem i napretkom. Sve ostalo se nauči, vremenom.“ izjavio je ovim povodom Marko Korica, generalni direktor Bosmal Arjaan by Rotana aparthotela, ohrabrujući sve mlade ljude da se prijave. 

Program obuke traje od 4.11.2019. do 29.11.2019., a svi zainteresirani više detalja mogu pronaći na www.rotanapraksa.ba

Povezani članci

1

Tagovi:
Najnovije vijesti
Video
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo
DAN KARIJERA ZŠEM-a
Individualnim pristupom studentima, stvaramo ohrabrene mlade intelektualce