IMAGO OGILVY
BORANKA: Neoborivo dobra kampanja
Manager.ba/media-marketing.com Regija 07 rujna, 2018
Izvor fotografije:
Imago Ogilvy

Od pepela drveća izgorjelog u ljetnim požarima proizveli crni pepeo koji je zatim korišten kao jedinstveni sastojak u proizvodnji bojica nazvanih - Boralice.

Jučer je krenula Boranka, najveća volonterska akcija pošumljavanja požarišta u Hrvatskoj.

Agencija Imago Ogilvy je osmislila vizualni identitet i komunikacijsku kampanju za ovaj izvrstan društveno odgovorni projekt Saveza izviđača Hrvatske, dok je za ilustracije zaslužna BooBoo, poznata hrvatska ilustratorica koja živi i radi u Berlinu.

Kampanja je zamišljena na način da se od drveća izgorenog u ljetnim požarima proizvede crni pepeo koji se zatim koristi kao jedinstveni sastojak u proizvodnji bojica nazvanih Boralice.

Putem tiskanog izdanja 24sata od 14.9.2018. će čitateljima biti besplatno podijeljeno preko 100 000 boralica.

Njima će moći nacrtati vlastito drvce, fotografirati ga i postaviti na web stranicu www.boranka.hr te tako sudjelovati u stvaranju virtualne šume.

Što će virtualna šuma više rasti, to će volonteri Izviđača saditi više pravih sadnica na požarištima oko Splita i Solina.

 

Imago Ogilvy: Boranka – neoborivo dobra kampanja

 

Na ovaj način, simbolički, od izgorenog crnog ugljena se stvara novo drvo i vraća zelena boja na crna zgarišta.

 

Ljepota Boranke, jedine bojanke koja vraća život na požarišta

 

Web stranicu je napravila agencija Degordian, a projekt su kao najveći sponzori podržali: Tele2, OTP banka, Karlovačko pivo, Arriva i Karbon koji je i izradio Boralice. Medijski pokrovitelj je 24sata.

„Ovo je tip kampanje u kojoj ćemo integrirati online i ofline svijet. Naime, većina kampanja svoju poruku prenosi preko ispričane priče koja je najčešće neopipljiva.

U ovoj kampanji smo od drveća izgorjelog u ljetnim požarima proizveli crni pepeo koji je zatim korišten kao jedinstveni sastojak u proizvodnji bojica nazvanih – Boralice.

Na taj način ćemo ljudima kroz kampanju omogućiti da sami uprljaju ruke pepelom izgorene šume i na svojoj koži fizički osjete poruku i postanu dio kampanje“, pojašnjava Darko Bosnar, kreativni direktor u Imago Ogilvy-ju.

 

Imago Ogilvy: Boranka – neoborivo dobra kampanja 

 

„Kad se poklopi izvrstan projekt, odlična ekipa i dobra kreativa, onda je sve moguće… pa čak i pretvoriti crni ugljen u zeleno stablo.

Ovo je jedna od najkorisnijih i najljepših kampanja na kojoj sam ikada radio“, naglašava Igor Mladinović, glavni kreativni direktor u Imago Ogilvyju.

„Ova kampanja pruža nam mogućnost da uključimo tisuće volontera u akcije sadnje, a mnogima će to biti prvi puta da zasade pravo drvo.  

Nama izviđačima u krvi je zaštita prirode i ovakve akcije pošumljavanja jer znamo da tko jednom osobno zasadi stablo sigurno će se bolje odnositi prema  prirodi i okolišu.  

Drago nam je što je zaista veliki broj partnera i sponzora prepoznao vrijednost ovog projekta i što će ovo biti jedna od najvećih volonterskih kampanja u povijesti Hrvatske“, izjavio je Dan Špicer, poslovni direktor Saveza izviđača Hrvatske.

Video o kampanji možete pogledati ispod. 

Najnovije vijesti
Video
Željko Kiauta, poduzetnik iz Francuske
Od nogometnih škola Veleža i Lyona do platforme Sportiw
DAVORIN VIDAČKOVIĆ, GUMA M
Izazov je i užitak voditi tvrtku simbol automobilske branše
IVICA SIVRIĆ, REDAH
Javni sektor je često u sukobu umjesto u partnerstvu s privatnim