12.-14.7.2024.
BLIDINJE BIKE FESTIVAL
Manager 16 lipnja, 2024

Udruga HerzegovinaBike, u suradnji s Biciklističkim klubom Mostar, Biciklističkim savezom Bosne i Hercegovine i udrugom Visit Blidinje, ponovno organizira najveći biciklistički festival u Bosni i Hercegovini – Blidinje BIKE Festival. 

Sredinom sezone, kada je vrućina na vrhuncu, biciklistička scena kreće prema planinama kako bi testirala svoje vještine na Blidinje BIKE Festivalu, koji se tradicionalno održava posljednjeg tjedna u mjesecu srpnju. 

Tri dana događanja u Parku prirode Blidinje usredotočena su na brdski biciklizam, rekreaciju, edukativne radionice, zabavu i mnogo više. Očekuje se dolazak tisuće posjetitelja, a vrhunac događanja bit će MTB maraton UCI C1 XCM Herzegovina i XCM Balkansko prvenstvo, na kojem će se natjecati profesionalni biciklisti iz 20 zemalja. Dodatno, tu je uzbudljiv program, uključujući aktivnosti za najmlađe bicikliste na stazi, obiteljska okupljanja i zabava u subotu s početkom u 18:00 sati, čime smo zaokružili vikend festivala i donijeli onaj poznati osjećaj ispunjenosti.

Blidinje BIKE Festival tradicionalno počinje posljednjeg tjedna u mjesecu srpnju, i ova godina nije iznimka. Tijekom tri dana događanja, od petka do nedjelje, brojni posjetitelji imat će pristup uzbudljivom programu. Ove godine, cijeli trodnevni program bit će usredotočen na biciklizam, uključujući rekreativne vožnje, edukaciju za mlade bicikliste, obiteljska okupljanja i akciju profesionalnih sudionika na MTB maratonu UCI C1 XCM Herzegovina, kao i Balkanskom prvenstvu s nacionalnim timovima iz 12 zemalja. Rekreativni biciklisti mogu se radovati novoj biciklističkoj ruti koja uključuje istraživanje poznatih destinacija Blidinja, vožnju oko jezera i posjetu dvama poznatim ugostiteljskim objektima uz degustaciju lokalnih jela.

 

 

PROGRAM:
Petak, 12. srpnja 2024:

Program započinje u petak otvaranjem ureda za utrku, kada Nacionalne Reprezentacije, timovi i sudionici mogu preuzeti svoje startne brojeve, prijaviti se u smještaj i početi istraživati i upoznavati Park prirode Blidinje. Slijedi Gala večera za sponzore i prijatelje projekta, kao i prezentacija projekta svim sudionicima Gala večere. 


Subota, 13. srpnja 2024:

Subota tradicionalno okuplja rekreativne bicikliste oko biciklijade Stazom Ajduka, uključujući najmlađe sudionike ovog događaja, odnosno cijele obitelji koje uživaju u dobro organiziranom programu tijekom vikenda u Parku prirode Blidinje. Rekreativna biciklijada ove godine proći će kroz male promjene u stazi, a osim uobičajene posjete poznatim odredištima na Blidinju i vožnje oko jezera, dodali smo posjet dva poznata ugostiteljska objekta s degustacijom domaćih jela: Hajdučke vrleti Blidinje i restoran Risovac pripremit će vanjski buffet s lokalnim Blidinjskim specijalitetima za sve sudionike. 

Neposredno nakon biciklijade, ispred SKI centra Blidinje održat će se prezentacija Nacionalnih Reprezentacija koje sudjeluju na Balkanskom prvenstvu. Dan ćemo završiti zabavom s DJ-em i koktel party-em u restoranu Staza, s početkom od 18:00 sati.


Nedjelja, 14. srpnja 2024:

Nedjelja je obilježena profesionalnom MTB utrkom UCI C1 XCM Herzegovina i Balkanskim prvenstvom, ali ne smijemo zaboraviti utrku XCM Herzegovina, koja se vozi na kraćoj stazi i ponovno se boduje za Premijer ligu BiH.

 

Blidinje BIKE Festival će ove godine okupiti najbolje brdske bicikliste iz 20 zemalja. Sudionicima događaja dostupne su dvije staze:

UCI C1 XCM Herzegovina i Balkansko prvenstvo (za kategorije Elite i Masters): Ova utrka je na dugoj stazi, pokrivajući udaljenost od 84 km s usponom od 1.960 metara.

XCM Herzegovina: Ova utrka je na kratkoj stazi, pokrivajući udaljenost od 52 km s usponom od 950 metara.

Najnovije vijesti
Video
ANER KRUŠKONJA, OBRTNIČKA KOMORA HNŽ
Koliko se danas isplati biti obrtnik
DAMIR UZUNOVIĆ, BUYBOOK
Mi smo išli naopačke
JASMIN BADŽAK, EUROSJAJ
Moj radni dan traje 24 sata, ali uživam u svom poslu!