INVESTICIJE
BiH dobila 99 milijuna eura bespovratnih sredstava od EU
Manager.ba/akta.ba BiH 18 prosinca, 2019
Izvor fotografije:
akta.ba

U ovom paketu, BiH je dobila daleko najveći dio bespovratnih sredstava EU za infrastrukturne projekte u regiji zapadnog Balkana.

 

Jučer je u Londonu Upravni odbor Investicijskog okvira za zapadni Balkan donio odluku da se odobre grant-sredstva u iznosu od 98,9 milijuna eura za BiH, za projekte sa samita za zapadni Balkan u Poznanu zajedno sa dva dodatna projekta iz okoliša. 

U ovom paketu, BiH je dobila daleko najveći dio bespovratnih sredstava EU za infrastrukturne projekte u regiji zapadnog Balkana.

Cijeli paket ukupne vrijednosti od 189 milijuna eura bespovratnih sredstava koji je jučer odobren odnosi se na projekte iz Agende povezanosti u oblastima energetike i transporta, kao i okolišne projekte u Bosni i Hercegovini, Kosovu, Sjevernoj Makedoniji i Srbiji.

Prvi projekt iz Agende povezanosti uključuje izgradnju dionice autoputa Vukosavlje-Doboj, poddionicu, petlja Rudanka (Kostajnica) - tunel Putnikovo brdo 2 u iznosu od oko 39 milijuna eura, dok drugi projekt uključuje dionicu Zenica sjever - Žepče jug koja se odnosi na poddionicu 1, Poprikuše - Nemila u iznosu od preko 42 milijuna eura.

Zadnji projekt se odnosi na izgradnju poddionice od tunela Putnikovo brdo 2 do petlje Medakovo u iznosu od oko 16 milijuna eura.

Ukupna vrijednost ova tri projekta je preko 430 milijuna eura, navodi se u priopćenju iz Ureda predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

Povezani članci

1

Video
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo
DAN KARIJERA ZŠEM-a
Individualnim pristupom studentima, stvaramo ohrabrene mlade intelektualce