DOMAĆI BRANDOVI
Bh. vinarije na sajmu vina i alkoholnih pića u Düsseldorfu
Manager.ba/Bljesak.info BiH 19 ožujka, 2019
Izvor fotografije:
fokus.ba

Bosanskohercegovačke vinarije izložile su svoje proizvode na prestižnom sajmu vina i alkoholnih pića "Prowein 2019." koji je u nedjelju otvoren u njemačkom Dusseldorfu.

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine već četvrti put organizira zajednički nastup bh. kompanija na navedenom sajmu.

Ove godine u Dusseldorfu na zajedničkom štandu nastupa ukupno sedam bh. kompanija i to: Vukoje podrumi, Tvrdoš, Anđelić, Nuić, Vina Zadro, Podrumi Andrija i Hepok Mostar. 

Slijedom prethodnih godina, i ovaj put se očekuje velika posjećenost i uspješni rezultati za bh. izlagače koji su već prepoznati po odličnom kvalitetu svojih proizvoda.

"Prowein" je jedna od najvećih i najznačajnijih specijaliziranih izložbi vina i alkoholnih pića u Europi, na kojoj se susreću distributeri i predstavnici vodećih maloprodajnih lanaca.

Sajam godišnje posjeti više od 60.000 posjetitelja iz 133 zemalja, od čega su 94 posto stručni posjetitelji koji imaju priliku upoznati se sa proizvodnim programima više od 6.870 izlagača iz 64 zemlje.