DONACIJE
BH Telecom u Mostaru financijski pomogao 13 institucija sa ukupno 117.160 KM
Manager.ba/klix.ba BiH 29 svibnja, 2018

Predstavnici BH Telecoma na prigodnoj svečanosti u Mostaru uručili su vaučere obrazovnim institucijama, sportskim, humanitarnim i drugim udruženjima s područja Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Trinaest institucija dobilo je ukupno 117.160 KM, a prisutnima su se obratili i donacije uručili Adil Šuta, direktor Direkcije Mostar BH Telecoma, i Duljko Hasić, izvršni direktor Izvršne direkcije za razvoj poslovanja i član Uprave BH Telecoma.

Adil Šuta je govorio o društvenoj odgovornosti ove kompanije. 

"I u narednom periodu namjeravamo nastaviti pomagati brojne institucije i udruženja. U protekle četiri godine lokalnoj zajednici je kroz razne takse uplaćeno više od milion KM. Posebno smo ponosni na našu BH Telecom ligu za mlade u kojoj okupljamo mlade iz čitavog kantona, a značajan smo sponzor i Mostarskog ljeta i Mostarske liske", naglasio je Šuta te kazao kako na prostoru ove direkcije u narednom periodu kreću u investiranje dva miliona KM u bolju opremu. 

Duljko Hasić je kazao kako ova kompanija svake godine donira više od milion KM. 

"Namijenjeno je to prije svega pravnim subjektima u oblasti sporta, zdravstva i obrazovanja. Podržavamo projekte osnovnog i srednjeg obrazovanja, a pomažemo vatrogasne službe, gorske službe i javne kuhinje", kazao je Hasić. 

Inače, na osnovu Odluke o dodjeli donacija pravnim osobama u 2017. godini, donesene po provedenom Javnom konkursu BH Telecoma za dodjelu donacija, 137 pravnih osoba je dobilo donaciju, a ukupan iznos dodijeljenih donacija je milion KM.

Donacije BH Telecoma u 2017. godini su dodijeljene u svrhu pomoći osnovnim i srednjim školama za nabavku IT opreme za potrebe opremanja informatičkih kabineta, profesionalnim i dobrovoljnim vatrogasnim jedinicama i gorskim službama spašavanja za nabavku opreme i drugih sredstava za rad, kao i javnim kuhinjama za nabavku namirnica i kuhinjske opreme.

Povezani članci

1

2

Najnovije vijesti
Video
PREDRAG ČOVIĆ, PREMIJER ZHŽ
Vratite se ovdje
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo