PRIZNANJA
Bh. IT kompanija proglašena “Zvijezdom u usponu”
manager.ba/biznisinfo.ba BiH 23 studenog, 2020
Izvor fotografije:
biznisinfo.ba

Banjalučka kompanija GotSolution d.o.o. našla se na listi “Rising Stars” (Zvijezde u usponu) globalne konzultantske kuće Deloitte.

 

Riječ je o izvještaju “The Deloitte Technology Fast 50” za Centralnu Europu, za 2020. godinu.

U ovom izvještaju Deloitte rangira 50 najbrže rastućih tehnoloških kompanija u ovom dijelu svijeta prema ukupnim prihodima, ali BiH godinama nema nijednog predstavnika na toj listi.

Lista “Rising Stars” je odvojeni segment izvještaja, i na njoj se nalazi Banjalučka kompanija, što je ogroman uspjeh.

 

Firma se bavi razvojem softvera a njeni vlasnici su Vladimir Sukara i Andrej Kaurin. Ona se našla na 22. poziciji na listi zvijezda u usponu s rastom od 131 posto.

Pojašnjavajući listu “Rising Stars”, u izvještaju se navodi: “Deloitte rangira firme koje pokazuju velik potencijal, ali nisu dovoljno zrele da udovolje kriterije za glavnu kategoriju Fast 50”.

Inače, Got Solutions d.o.o. iz Banja Luke, je firma čiji je fokus rada razvoj softverskih rješenja korištenjem JavaScript programskog jezika.

Kompanija je vlasnik brenda “JSGuru” i  čini je tim mladih stručnjaka koji dijele strast za kreiranje efektivnih i efikasnih softverskih rješenja u vidu web i mobilnih aplikacija.

Kako se ranije pisalo, kompanija nudi usluge od savjetovanja, dizajna preko pisanja koda, uspostavljanja arhitekture, testiranja i cloud implementacije. U timu ove kompanije nalaze se i profesionalci s preko 15 godina iskustva u razvoju softvera u raznim ulogama i industrijama.