EDUKACIJA
Besplatni online tečajevi, tutorijali i blogovi za učenje digitalnih poslova
Manager.ba 18 ožujka, 2020
Izvor fotografije:
pixabay.com

U trenucima socijalne izolacije u kojima se trenutno veliki broj ljudi nalazi, mnogi od nas imaju višak slobodnog vremena i u potrazi su za najboljim načinima da ga ispune.

 

Neki od nas po prvi put uče praviti kolače, drugi treniraju prateći YouTube kanale, treći su napokon krenuli da čitaju knjige za koje već godinama govore da će ih pročitati, a prisutni su i oni koji su se ohrabrili da započnu s učenjem novih stvari.

Ako spadate u ovu četvrtu grupu i željeli biste da usvojite nove digitalne vještine koje će vas načiniti kompetentnijim na tržištu rada i osigurati vam bolju profesionalnu karijeru – na pravome ste mjestu.

Ekipa s Moja Digitalna Akademija napravila je listu besplatnih online tečajeva, YouTube tutorijala i blogova uz pomoć kojih možete da naučite digitalni marketing, grafički dizajn, web dizajn, marketing na društvenim mrežama i SEO optimizaciju za pretraživače. I sve ovo možete da naučite potpuno besplatno. Jedini preduvjet je da poznajete engleski jezik.

Nema više izgovora jer slobodnog vremena trenutno sigurno imate!

Navedene oblasti danas su veoma popularne na digitalnom tržištu rada i predviđanja su da će u budućnosti potražnja za ovakvim kadrovima biti sve veća i veća.

Svi navedeni poslovi mogu se obavljati od kuće jer su vam za rad potrebni samo laptop i pristup internet konekciji. A to nam trenutno ne fali.

Sve što je potrebno da uradite jeste da zagrijete stolicu i usvojite novo znanje. Ponavljamo – besplatno je.

U nastavku teksta pronaći ćete linkove na kojima se nalaze besplatni online kursevi, YouTube tutorijali i blogovi. Razvrstali smo ih po kategorijama kako biste što lakše pronašli oblast koja vas zanima. Na svakom od navedenih linkova pronaći ćete detaljnija objašnjenja što sve možete očekivati od tečajeva, YouTube tutorijala i blogova.

Uživajte i sretno učenje!

Digitalni marketing

Besplatni online tečajevi digitalnog marketinga

Grafički dizajn

Besplatni online tečajevi grafičkog dizajna

Adobe Illustrator grafički dizajn – YouTube tutorijali

Adobe Photoshop grafički dizajn – YouTube turorijali

Grafički dizajn – web sajtovi i blogovi

WordPress web dizajn

WordPress web dizajn – YouTube tutorijali

SEO optimizacija za pretraživače

Besplatni SEO tečajevi online

SEO blogovi

Marketing na društvenim mrežama

Marketing na društvenim mrežama – web sajtovi i blogovi

Povezani članci

1

Video
VIDEO
Kako napraviti poslovni plan: Metoda 10 pitanja
VIDEO
Kako pronaći ideje za biznis?
VIDEO
Maja Miljević: 8 koraka do uspješnog početka biznisa