INVESTICIJE
Banjaluka dobiva tvornicu namjenske industrije - TRB kreće u izgradnju početkom iduće godine, posao za oko 300 ljudi
manager.ba/ba.ekapija.ba BiH 13 listopada, 2021
Izvor fotografije:
ba.ekapija.com

Tehnički remont Bratunac će u Banjaluci ili njenoj okolini u sljedećih 12 mjeseci izgraditi tvornicu.

 

Potvrdio je ovo za Nezavisne novine Slaven Ristić, direktor ove kompanije iz oblasti namjenske industrije.

On je naglasio da bi izgradnja trebala početi u sljedeća tri mjeseca i da će tvornica u početku zapošljavati između 200 i 300 ljudi, a da su u planu i proširenja proizvodnje.

- Ovo je ujedno i dobra poruka da se otvaraju tvornice i radna mjesta jer bez proizvodnje i dodane vrijednosti koja se u njima stvara nema ni jake države - zaključio je on.

Prvu informaciju o izgradnji ove tvornice u ponedjeljak je dao Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, koji je na sajmu naoružanja u Beogradu istakao da će RS pomoći svoju namjensku industriju.

Dodik je rekao da će za razvoj namjenske industrije u RS biti potrebna pomoć države, što će, kako je naglasio, RS i učiniti jer želi da razvija svoju namjensku industriju.

- Danas su proizvodnja i promet naoružanja očigledno u snažnom porastu, što govori o tome da je osjećaj nestabilnosti u značajnom dijelu svijeta visok, što producira zahtjeve za novim borbenim sredstvima, oružjem i municijom - rekao je Dodik.

Na ovom sajmu bijeljinski Orao i Tehnički remont Bratunac predstavili su svoje proizvode. Orao je promovirao remontirani motor vajper, koji se ugrađuje u avion super galeb G4, dok je TRB predstavio multifunkcionalno oklopno vozilo Despot, poluautomatski pištolj RS devet vampir, upaljače za vojnu namjenu i niz drugih proizvoda i usluga.

  • LRC d.o.o. Sarajevo
  • Connect Agencija
  • LRC d.o.o. Sarajevo
  • Connect Agencija
Povezani članci

1

2

Tagovi: