KOMPANIJE
Atlantic brošura posvećena održivom razvoju
Manager.ba Svijet 25 lipnja, 2018

Svake godine Atlantic Grupa objavljuje knjižicu o održivom razvoju - društveni, ekološki i ekonomski prikaz prethodne godine. 

Brošuru je moguće preuzeti na Atlantic službenoj web stranici http://ma-maison-eco-confort.atlantic.fr/

Atlantic Grupa je već godinama uključena u strukturirani pristup održivom razvoju. Najnoviji dokaz je objavljivanje brošure koja je posvećena održivom rastu. Brošura je dostupna besplatno u PDF-u, i pruža pregled Atlanticovih akcija i projekata na ovom području kako bi se pružilo učinkovitije i inovativnije rješenje u smislu udobnosti, uštede energije i zaštite okoliša.

Primjerice, Atlantic nastoji kontinuirano poboljšati rok trajanja i recikliranje svojih proizvoda, istovremeno smanjujući utjecaj na okoliš - od proizvodnje do kraja životnog vijeka proizvoda. Dakle, u prethodnoj godini, grupa je pridonijela skupljanju 30.796 tona otpada, naplati od 39,9% električnog i elektroničkog otpada, 24.484 tone je reciklirano i 2.906 tona energetski se oporavlja, čime se štedi više od 132.000 tona CO2, kaže Danusa Dembiski, voditelj projekta Atlanticovog održivog razvoja.
Atlanticov novi industrijski pogon je certificiran kao HQE (High Quality Environment). Ekološki aspekti uzeti su u obzir čim je postrojenje sagrađeno i na to su u Atlanticu izuzetno ponosni.

U Atlanticu pripremaju i novu inicijativu. Grupa namjerava nastaviti instalaciju LED žarulja na svim svojim mjestima, kako bi se smanjila potrošnja energije. Na području društvene odgovornosti, grupa planira udvostručiti stopu zaposlenosti radnika s invaliditetom.

Atlanticov partner i ovlašteni zastupnik za Bosnu i Hercegovinu je kompanija Nobel Corporation iz Mostara, nekoliko puta proglašena najboljom kompanijom u BiH.

Povezani članci

1

2