EDUKACIJE
Arduino most: ždrijeb i nastavak projekta
Manager.ba BiH 18 ožujka, 2019

SPARK škola je radionicama Arduina koje su se održavale protekla četiri tjedna uspješno okončala prvu fazu projekta Arduino most. Osamdeset srednjoškolaca iz osam mostarskih srednjih škola je redovito dolazilo na radionice u SPARK. 

Kroz radionice su se imali priliku upoznati s ovom open source platformom koja zahvaljujući jednostavnosti korisnicima pruža pozitivno iskustvo korištenja.

Arduino se zbog svojih karakteristika koristi u nekoliko tisuća različitih projekata.

Jednostavan je za korištenje za početnike, a još uvijek je dovoljno fleksibilan za napredne korisnike.

Zanimljiva činjenica je da su dizajneri izabrali ime Arduino po imenu kafića u kojem su se sastajali kada su stvarali projekt. 

 Saznali smo članove timova koji će u idućoj fazi kreirati cool projekte koristeći Arduino.

U prostorijama SPARKa organizirano je druženje svih sudionika na projektu, te su učenici imali priliku sudjelovati u interaktivnom kvizu.

Oni koji su ostvarili najbolje rezultate na kvizu su samim time postali voditeljima timova.

 

 

U nastavku je održan ždrijeb gdje su voditeljima timova nasumičnim odabirom pridruženi ostali članovi tima.  

Podršku učenicima su pružili i nastavnici informatike, koji će se naći u ulogama mentora kod izrade projekata. 

Svoje radove, učenici će imati priliku prikazati na sajmu koji će se održati 13.4.2019. u prostorijama SPARKa i ujedno će označiti kraj ovog projekta.  

--
Objavljivanje ovog teksta je dijelom financirano grantom Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država (Department of State). Mišljenja, nalazi i zaključci koji su ovdje navedeni pripadaju autorima i ne odražavaju nužno mišljenja, nalaze i zaključke Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država.
 

Povezani članci

1

2