KOMPANIJE
Amko komerc kreće sa investicijama i u oblasti građevinarstva
Manager.ba/biznisinfo.ba BiH 12 lipnja, 2018

Vlasnik kompanije Amko komerc Muamer Aleta najavio je u intervjuu za Fokus.ba da ova bh. kompanija kreće i sa investicijama u oblasti građevinarstva.

– U narednom periodu planirali smo nekoliko investicijskih projekata, a posebno bih izdvojio izgradnju poslovno-stambene zgrade na Markalama. Ovim projektom kompanija Amko komerc kreće sa realizacijom investitorskih aktivnosti i u oblasti građevinarstva – rekao je Aleta.

Osim ovog projekta posebnu pažnju su usmjerili i na modernizaciju skladišnih kapaciteta kompanije. Cilj je minimalizacija troškova skladištenja, optimizacija cijelog procesa te potpuni nadzor nad robom koja se nalazi u skladištu.

– Naravno, nastavljamo sa investicijama u pogledu novih objekata. Uskoro planiramo otvaranje dva objekta i to u Sarajevu i Mostaru – naveo je vlasnik Amko komerca.

Rekao je da firma u 2018. godini nastavlja s pozitvnim trendom rasta, što je indikator stabilnosti i jasne strategije razvoja kompanije.

– Rezultati poslovanja Amko komerca u prvih nekoliko mjeseci 2018. godine dokazuju da stabilne kompanije i jaki brendovi opstaju i rastu i u složenim tržišnim uslovima. Posebno ohrabruje podatak da je  ukupan  promet za prvih pet mjeseci procentualno veći u odnosu na isti period  2017. godine – rekao je Aleta.