KOMPANIJE
Akcije Facebooka ponovo u usponu poslije izjave Zuckerberga
Manager.ba/biznisinfo.ba Svijet 06 travnja, 2018

Akcije Facebooka na putu su da zabilježe najveći dnevni skok u posljednjih mjesec dana, nakon što je izvršni direktor kompanije Mark Zuckerberg poručio da nisu primjećene nikakve značajnije promjene u ponašanju korisnika poslije skandala sa curenjem privatnih podataka.

Akcije kompanije su, par minuta od početka trgovanja, porasle za 4,0 odsto na 161,55 dolara, što je na korak od skoka od čak 4,4 odsto, do kojeg je došlo prošle nedjelje kada je kompanija najavila nove mjere koje će korisnicima omogućiti da imaju veću kontrolu nad sopstvenim podacima, prenosi agencija Reuters.

Zuckerberg je prethodno novinarima rekao da Facebook nije primijetio nikakav značajan uticaj na korištenje ili prodaju od izbijanja skandala, iako, kako je rekao, nije dobro ako korisnici nisu zadovoljni kompanijom, prenosi Reuters.

Akcije kompanije su od 16. marta pale za 16 odsto, zbrisavši 80 milijardi dolara sa tržišne vrijednosti kompanije, pošto se u javnosti pojavila informacija da su lični podaci 50 miliona ljudi sa Facebooka prikupljeni i zloupotrebljeni bez odobrenja, prenio je Tanjug.

Povezani članci

1

2

Video
IVICA JAKIĆ
Od fotografa glazbenih zvijezda do vizionara goriva budućnosti
JELENA ČAČULOVIĆ, WELTPLAST
Tvrtku tretiramo kao dijete u obitelji
PREDRAG ČOVIĆ, PREMIJER ZHŽ
Vratite se ovdje