UZ POČETAK PRERADE    
Adriatic Metals otkrio nova ležišta rude u Varešu
Manager BiH 10 prosinca, 2023

Paralelno s radom na početku perade rude u Varešu, planirane u siječnju, Adriatic Metals nastavlja s istražnim bušenjima koja pokazuju jako dobre rezultate. 

 

Kompanija je ohrabrena otkrićima istraživanja na lokalitetima Rupice i Droškovac-Brezik koja pokazuju zavidnu mineralizaciju.

- Istražna bušenja u 2023. na ležištu Rupice Northwest ('RNW') uspješno su dovršena, obilježavajući izvanrednu godinu brzog rasta resursa. RNW se proširio prema zapadu i jugoistoku, približavajući ga ležištu Rupice i pristupu podzemnom rudarenju. Visoki sadržaji srebra, cinka i olova nastavljaju se na širinama koje se mogu iskopavati s povišenim sadržajima zlata i bakra. Sistemsko bušenje uz ispunu također izvještava o zadebljanju ležišta između već postojeće rupe s jednakim ili boljim stepenima u izbušenim područjima nego u ekvivalentnim dijelovima UM-a. Ovo značajno povećanje resursa je dodatak inventaru Rupice MRE (Mineral Resource Estimate) iz jula 2023. i prikazuje robusnu prirodu ležišta i mogućnosti za kontinuirani rast. Regionalno, istražno bušenje usredotočeno je na pronalazak rude na lokalitetu Droškovac-Brezik. Rano bušenje potvrđuje zonu osnovnih metala ispod historijskog rudarenja željezne rude. Pet rupa presijeca kontinuiranu masivnu mineralizaciju sulfida bogatu željezom, olovom, cinkom i srebrom. To je uzbudljiv projekt koji će se ubrzati 2024. godine, komenitrao je Paul Cronin, generalni direktor i glavni izvršni direktor Adriatic Metalsa.

Prva proizvodnja koncentrata rude u Varešu, koja je bila najavljena za novembar, odgođena je za januar 2024.godine, kako je nedavno izvijestio Indikator.ba. Adriatic Metals je prolongirao početak rada zbog kašnjenja u isporuci opreme i priključenju električne energije.


Konačna procjena troškova projekta je 182 miliona dolara, a broj zaposlenika povećan je na 271.


Seebiz | Manager.ba

Povezani članci

1

2

Video
"IMAM IDEJU" - MARIJA ĆEŠKIĆ
Coralov "Marshal plan" i branding Hercegovine mogu biti rješenje
IVICA JAKIĆ
Od fotografa glazbenih zvijezda do vizionara goriva budućnosti
JELENA ČAČULOVIĆ, WELTPLAST
Tvrtku tretiramo kao dijete u obitelji