SAVJETI
7 načina kako sačuvati mobitel od jakih hladnoća
Manager.ba/Poslovni.hr BiH 27 veljače, 2018

Jaka hladnoća utječe na razne dijelove uređaja i na njihovu funkciju.

Pametni telefoni nisu još dovoljno razvijeni niti napravljeni za ekstremno niske temperature.

Jaka hladnoća utječe na razne dijelove uređaja i na njihovu funkciju poput baterije ili zaslona osjetljivog na dodir i tako onemogućuje njihovo korištenje, piše iService.hr.

Ovo je sedam načina kako očuvati uređaj od jakih hladnoća:

1. Uređaj koristite samo kad ga zaista trebate

Kad su jake zime, uređaj je dobro imati u džepu u blizini tijela jer će ga toplina tijela grijati. Ne vadite uređaj iz džepa ako to zaista nije potrebno.

2. Zaštite uređaj

Što bolja, jača i kvalitetnija zaštitna maska pruža zaštitu uređaju od prskanja i hladnoće. Ovo nije idealna zaštita za hladnoću jer će s vremenom utjecati na uređaj. Koristite maske protiv prskanja, prašine ili padova jer su one kvalitetnije i štite cijeli uređaj.

3. Ne ostavljajte uređaj na hladnoći

Nipošto ne ostavljate uređaj u, primjerice, ledenom automobilu. Ovakva situacija trajno može utjecaj na rad cijelog uređaja, a pogotovo na bateriju kao što smo u početku ovoga članka pojasnili.

4. Koristite slušalice ili „hands free“ kad razgovarate

Za vrijeme razgovora, mobitel ostavite u džepu u blizini topline tijela i komunicirajte putem slušalica. Praktičnije je za ruke koje se neće smrzavati, ali i za uređaj.

5. Nemojte nositi mobitel u džepu za vrijeme skijanja ili sanjkanja

U ovakvim situacijama može doći do puknuća zaslona ili čak, za neke uređaje, do savijanja uređaja. Također, uređaj možete smočiti ili još gore, izgubiti u snijegu.

6. Napunite bateriju do kraja prije nego li izlazite na hladnoću

Ovim korakom čuvate bateriju i neće se brzo isprazniti kada je na 100 %. Primjerice, ako je uređaj na 40 %, moguće je da će se uređaj ugasiti sam od sebe, ali kad je na 95 % manja je mogućnost da se uređaj ugasi. Provjereno! Imajte punjač ili napunjenu eksternu bateriju kraj sebe za svaki slučaj!

7. Ako možete, koristite rukavice s grijačima

Ako često morate koristiti uređaj na hladnoći, savjetujemo da nabavite rukavice s grijačima kako bi toplinu s rukavica prenijeli na uređaj.

Povezani članci

1

2

Video
Specijalna bolnica Sv. Katarina
Centar za bolesti kralježnice - PLDD i kirurgija perifernih živaca
Specijalna bolnica Sv. Katarina
Dječja ortopedija – iskustvo pacijenta
Specijalna bolnica Sv. Katarina
Iskustva pacijenata