SAVJETI
5 navika Elona Muska kojima zahvaljuje svoju produktivnost
Manager.ba/poslovnipuls.com Svijet 04 travnja, 2019
Izvor fotografije:
poslovnipuls.com

Elon Musk, CEO Tesle i SpaceX-a, te direktor SolarCity-ja vrlo produktivno provodi svoje vrijeme uz pomoć ovih 5 navika.

  1. Majstor email-a – oslanja se na one oblike komunikacije koji ne zahtijevaju trenutne odgovore, poput emaila ili poruka. Izbjegavanje telefonskih poziva, kada god je to moguće, omogućuje mu da prati svoj raspored. „Jako sam dobar s email-ovima.”, našalio se Musk te izjavio kako je to njegova glavna kompetencija.

 

  1. Uvijek obavlja više stvari odjednom – obavljanje poslova za vrijeme sastanaka i slanje email-ova dok provjerava račune za Muska nije nepoznanica. Kao i slanje različitih tekstova vezanih za posao dok se druži s djecom, što možda i nije toliko pohvalno, no za njega se pokazalo uspješno.

 

  1. Dovoljno sna – iako Musk dnevno na poslu provede duže vremena, ipak da bi bio maksimalno produktivan, šest sati sna za njega je neophodno. Dok dvije šalice kave i nekoliko dijetnih Coca Cola pomažu mu u što produktivnijem obavljanju posla preko dana.

 

  1. Namjerno je nedostupan – izvan svoj kompanije Musk je u potpunosti nedostupan ljudima.
    Koristi nepoznatu email adresu kako svoje vrijeme ne bi trošio na razvrstavanje zahtjeva ili pitch ideja.

 

  1. Optimizira dnevni rad – Muskov dnevni raspored je uistinu specifičan, stvaranjem petominutnih pauza i stalnom optimizacijom rasporeda. „Najbolji mogući savjet je konstantno preispitivanje i razmišljanje kako stvari možete napraviti još bolje.” rekao je Musk.
Video
VIDEO
Kako izgraditi osobni brend - 5 ključnih elemenata
VIDEO
Hrvatska pjevačica otkriva tajnu rasta La Piela za 500 posto u godinu dana
VIDEO
Mate Rimac: Poznat mi je osjećaj kad puno radiš, a ne znaš hoće li firma preživjeti do idućeg tjedna