SAVJETI
5 jednostavnih načina kako uštedjeti svaki dan
Manager.ba/womeninadria 15 ožujka, 2019
Izvor fotografije:
womaninadria.com

Pronalazak savršene sredine ključ je pametne štednje i raspodjele budžeta. Ponekada je teško znati odakle početi, posebice kada se nalazimo u iskušenju je li dobra ideja kupiti novi par tenisica koji je na sniženju?

Zbog toga smo pobrojali nekoliko jednostavnih navika kojih ćete se lako pridržavati a koje će vam pomoći da svaki mjesec dio vašeg budžeta postane dio vašeg fonda za štednju.

Gotovo bezbolno i bez utjecaja na kvalitetu vašeg života.

 

Preskočite kupovinu jutarnje cafe latte

 

Iako se uz ‘coffee to go’ kupljenu u omiljenom cafeu nerijetko osjećamo kao da smo na ulicama New Yorka i žurimo na posao, jednak doživljaj imat ćete i ako u torbu spremite termosicu s kavom pripremljenom doma.

Bit će to moderna interpretacija teme uz koju ćete dosta uštedjeti.

Bit će baš po vašoj mjeri, a uz to jeftinija opcija uživanja u omiljenoj dozi kofeina.

 

Postanite stručnjak u uređenju noktiju

 

Pokušajte novac koji biste potrošili u salonu za uređenju noktiju usmjeriti na kupovinu alata i lakova za uređenje noktiju u kućnoj radinosti.

Bit će to pametna investicija uz koju ćete u udobnosti doma dobiti gotovo jednake rezultate uz uštedu novca.

Umjesto da svaki mjesec novac trošite na tretmane u salonu, taj novac radije investirajte u neke druge sitnice koje vas mogu razveseliti.

 

Pripremajte doma sve obroke

 

Osim što ćete znati podrijetlo i kvalitetu namirnica koje koristite za pripremu, svako jelo bit će pripremljeno baš po vašim gastro načelima.

Opcija pripreme jela u udobnosti doma znatno je pristupačnija od hrane iz restorane ili fast fooda, a ostatke uvijek možete iskoristiti za sutrašnji ručak.

Uz bezbroj prisutnih recepata za jednostavne večere koje možete pripremiti od namirnica koje sigurno već imate u hladnjaku, nema prostora za izgovore.

 

Kupite si kasicu za štednju

 

I imajte pravilo da svaki dan morate ubaciti makar jednu novčanicu u nju.

Vi birate koju – papirnu ili kovanu novčanicu. No, morate to raditi bez iznimke.

A ako ste dobro raspoloženi, ubacite i dvije.

Vaša kasica vam neće zamjeriti.

 

Energetska učinkovitost

 

Budite pametni oko potrošnje električne struje u domu.

Preveliki računi za struju jedan su od najčešćih ‘gutača’ kućnog budžeta, tako da razvijanje navika poput isključivanje klime, grijanja i svjetla kada vam ono ne treba, napravit ćete veliki pomak.

Osim toga, online možete pronaći sjajne savjete na temu energetske učinkovitosti, neka oni bude tema vaše nove edukacije.