Balkan Leadership Academy
„Postanite bolji lider i komunikator“
Manager.ba 04 prosinca, 2018

Balkan Leadership Akademija najavljuje svoj prvi seminar Postanite bolji lider i komunikator koji će se održati 7. prosinca/decembra 2018. godine u Swissotelu Sarajevo.

Lideri i edukatori koji će prenositi svoja iskustva i znanja na seminaru su Selma Prodanović, međunarodno nagrađivana poduzetnica i savjetnica, Larisa Halilović koja aktivno radi na jačanju ljudskih potencijala u komercijalnom, vladinom i nevladinom sektoru i Nedim Tarakčija, pokretač Balkan Leadership Akademije, internacionalni poduzetnik, dokazani poslovni rukovoditelj, aktivni motivacijski govornik i leadership coach.

 

 

Biti uspješan komunikator znači efikasno prenositi vlastitu viziju, a biti lider znači ostati motiviran u najizazovnijim situacijama koje život donese. 

Kreativne vještine i stav lidera su neophodni za prilagođavanje stalnim promjenama i pronalasku inovativnih rješenja u vlastitoj izgradnji.

Mi ulazimo u suštinu onog što znači biti lider – kakav stav ima lider, kako ostaje motiviran, kako pretvoriti problem u šansu, te zašto ljudi slijede viziju jednog lidera ili liderke?

Cilj Balkan Leaderhip Akademije je stvoriti edukativno i inspirativno poduzetničko okruženje koje omogućava puni razvoj intelektualnog, fizičkog, emocionalnog i duhovnog potencijala, te na taj način daje kolektivni doprinos vremenu u kojem živimo.

Naša misija je okupljanje coacheva, edukatora i eksperata iz čitave regije kako bi aktivno prenosili znanje i vještine svim osobama koje žele napredovati u poslovnom i privatnom životu.

 

 

To postižemo upravo uz pomoć ovakvih seminara, s ciljem da polaznici dobiju konkretne savjete i korake koje mogu pratiti kako bi bili uspješniji! 

Budućnost je sada i potrebne vještine unutar specifičnih struka se konstantno mjenjaju.

Naši coachevi donose svoja iskustva iz struke i života danas, lokalno, regionalno i internacionalno.

Putem linka Balkan Leadership Academy, možete se prijaviti na seminar.

Agenda: 

9:00- Registracija
10:00- Uvod u event 
10:15- Kratka priča (Nedim)
10:30- Vještine vrhunskih komunikatora (Nedim)
11:15- Vladati razgovorom (Nedim)
11:45- Pauza za kavu
12:00- Leader samog sebe (Nedim)
12:45- EQ: Tajni adut top lidera (Larisa)
13:30- Ručak
14:30- Motivacijski govor 
14:45- Motivacija kao ključ uspjeha (Larisa)
15:30- Pauza za kavu
15:45- Moć repeticije (Nedim)
16:15- 4 osnove dugotrajnog uspjeha (Selma)
17:00- Q&A (Svi)