POSLOVNI DOGAĐAJ
„Moć povjerenja“ i „Women in Tech“ u fokusu konferencije „Pouzdanost 2022“
manager.ba 21 studenog, 2022

Zadnji mjesec u godini najčešće je vrijeme kada se svode računi, poslovni i životni, donose odluke kojih se namjeravamo držati u godini koju iščekujemo, ali je i tradicionalno mjesec kada se uspješni poslovni ljudi druže na konferenciji "Pouzdanost 2022“ koju, osmu godinu zaredom, organizuju bonitetna agencija LRC BIS sa Poslovnim novinama i LRC Inkasso (koje zajedno čine LRC Group), u partnerstvu sa Huawei Technologies d. o. o. Sarajevo.

 

Hotel Hills Sarajevo Congress & Termal spa Resort biće, 22. decembra, mjesto okupljanja i povezivanja vlasnika kompanija s najvećim bonitetnim ocjenama, kojima će biti dodijeljeni certifikati bonitetne pouzdanosti.

Prvi modul konferencije nosi naziv "Moć povjerenja", što će biti i tema o kojoj će  govoriti gost predavač Darko Mirković, CEO kompanije za konsalting u poslovanju i stručno usavršavanje zaposlenih Alterna International i zastupnik motivacijske i škole samorazvoja pod licencom Briana Tracy.

O ovoj temi govorit će i istaknuti uspješni privrednici - kako uspijevaju zadržati povjerenje, ne samo svojih klijenata, već i uposlenika, što je nerijetko mnogo važnije, ima li ozbiljnog biznisa bez povjerenja i vjerovanja, možemo li i šta učiniti da riječ i džentlmenski dogovor u biznisu budu jednako vrijedni kao i pečat na ugovoru.

Zakonski okviri u poslovanju, olakšice pri pokretanju kompanija, posebno za strance, jesu iznimno važni, ali bez povjerenja u sistem, u zakone i u ljude, grade se kule u zraku. Cilj nam je stvoriti temelje na kojima ćemo nove generacije biznismena „učiti“ važnosti povjerenja u poslu, ističu organizatori.

Drugi modul konferencije „Pouzdanost 2022“ je panel pod nazivom „Women in Tech“ koji će razbiti stereotipe da u visoko tehnološkim industrijama rade samo muškarci. Dapače, žene u ovoj industriji su snažan pokretač privrede. Vjerujemo u žene i njihovu moć da promijene svijet zbog njihovog načina komunikacije, brzine i jednostavnosti rješavanja problema, fokusa na cilj i mogućnost multitaskinga i empatije. Vjerujemo i u vrijednost znanosti i tehnologije kao alata koji nam omogućuju da spoznamo, razumijemo i stvorimo nevjerojatna rješenja za najhitnije probleme današnjice.

Panel „Women in Tech“, između ostalog daće odgovore na pitanja koje su to prepreke na koje nailaze žene, koliko su u mogućnosti pružiti mentorstvo mladima, kao i o tome koliko su djevojke i žene zastupljene u visoko tehnološkim industrijama. Isticanje i osnaživanje žena i povećanje njihove vidljivosti otvara cijeli svijet novih mogućnosti i donosi nova tehnološka i komercijalna dostignuća. Vjerujemo i da su u digitalnoj eri žene temelj tehnološke industrije.

A kako se ulazi u društvo odabranih, u društvo bonitetno pouzdanih kompanija, kako ispuniti stroge bonitetne kriterije i dobiti prestižni certifikat? Odgovor je jednostavan – prolazak kroz LRC certifikaciju što uvodi kompanije u zajednicu koja okuplja prepoznatljiva i kvalitetna preduzeća što opet za rezultat ima činjenicu da svi žele raditi s njima, a to je ono što je svrha ozbiljne posvećenosti biznisu.

Pouzdanost je, to znamo, univerzalna vrijednost na kojoj smo izgradili projekt „Pouzdanost“ zasnovan na konkretnim rezultatima analize poslovanja kompanija uokvirenih u međunarodno priznate kriterije.

U vremenu narušenih sistema vrijednosti ovaj projekat okuplja i umrežava društvo odličnih, društvo kompanija kojima se može vjerovati, koje baštine univerzalne vrijednosti poslovanja koja vrijede u svakom kutku civiliziranog svijeta, društvo u kojem se poslovna odličnost cijeni i vrednuje na pravi način. Upravo vlasnici i menadžeri kompanija sa visokom ocjenom boniteta trebaju da se ujedine u naporima da stvore bolje društvo, bolje uvjete, ne samo poslovanja, nego i života. Zajedno nam je cilj  stvoriti uspješnu, progresivnu, obrazovanu i dobro integrisanu jezgru oko koje ćemo graditi bolje društvo onih koji jedni drugima vjeruju.

Najnovije vijesti
Video
PREDRAG ČOVIĆ, PREMIJER ZHŽ
Vratite se ovdje
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo