KOMPANIJE
‘Ginex’ i ‘Prevent’ lideri zapošljavanja u Goraždu
Manager.ba/Biznis info BiH 02 svibnja, 2018

 

U 2017. godini ostvareni su rekordni rezultati u oblasti zapošljavanja u Bosansko-podrinjskom kantonu, a najviše novih radnika primili su „Ginex“ i „Prevent“.

Oko 1.200 osoba sa evidencije Službe za zapošljavanje zaposleno je u 2017. godini što je najuspješniji rezultat ostvaren u zapošljavanju na području ovog kantona od 2010.godine.

Najveći broj osoba u prošloj godini zaposlile su firme „Ginex“ (133) i „Prevent“ (119) iz Goražda.

„U razgovorima sa kantonalnim premijerom, predstavnicima Privredne komore i Udruženjem poslodavaca dogovorili smo se da na jedan simboličan način iskažemo našu zahvalnost tim dvjema kompanijama“, kazala je Nafija Hodo, direktorica Službe za zapošljavanje BPK Goražde na svečanosti koja je održana prošle sedmice, a tokom koje su direktoricama „Preventa“ Lejli Ferhadbegović i „Ginexa“ Muneveri Fočo uručene prigodne zahvalnice.

Uz zahvalnost na dodijeljenim priznanjima kojim se afirmišu vrijednosti ovih kompanija, posebno zapošljavanje mladih, istaknuto je da će firme „Ginex“ i „Prevent“ u ovoj, ali i narednim godinama, stvarati uslove za otvaranje novih radnih mjesta.

„Nama je izuzetna čast što se i na ovaj način valorizuju naš doprinos zapošljavanju i naše opredjeljenje da to činimo i ubuduće. Mi smo poslovna porodica koja broji 1.400 radnika, a obzirom da je automobilska industrija uvijek turbulentna mi se tome i prilagođavamo, pa će shodno tome biti kreiran i naš odnos u oblasti zapošljavanja, naravno u skladu za politikama zapošljavanja na nivou kantona, gdje imamo odličnu saradnju sa resornim ministarstvom i službom“, kazala je Lejla Ferhadbegović, direktorica goraždanske kompanije „ Prevent“.

Premijer BPK Goražde Emir Oković smatra da je ovo je jedan lijep gest prema poslodavcima koji su svojim angažmanom u najvećem obimu doprinjeli porastu zaposlenosti na području našeg Kantona.

Svečanom uručenju zahvalnica, na kojem je razgovarano i o narednim projektima u provođenju politike stvaranja uslova za bolji razvoj BPK i godišnji rast broja zaposlenih, prisustvovali su između ostalih predsjednici Udruženja poslodavaca i Privredne komore BPK Goražde, Šejla Bojadžija i Dževad Terović.

Povezani članci

1

2