POZITIVAN PRIMJER
Živinice: Mladi poduzetnik obnovio proizvodnju i sačuvao radna mjesta u tvornici keksa
manager.ba/biznisinfo.ba BiH 22 prosinca, 2020
Izvor fotografije:
biznisinfo.ba

Gradonačelnik Kamenjaković je kazao kako ga raduje da je jedan mlad čovjek shvatio da treba ostati da živi i radi u državi BiH i u Gradu Živinice.

 

Gradonačelnik Samir Kamenjaković posjetio živiničku firmu “Wifi keks” i kazao da je ona dokaz da i mladi ljudi mogu biti uspješni i da uz veliki rad, trud i posvećenost imaju perspektivu u Bosni i Hercegovini.
Iako firma “Wifi keks” egzistira već dugih niz godina, tek promjenom vlasnika ove godine obnovila je i povećala ulaganja u proizvodnju i promet keksa.

Sadašnji vlasnik firme Senad Mulabdić kupio je firmu koja je bila na silaznoj putanji, obnovio proizvodnju i sačuvao radna mjesta.

Wifi keks trenutno ima 6 zaposlenih i 20 artikala koje plasira na tržište širom Bosne i Hercegovine u raznim prodajnim lancima.

“Poprilično sam zadovoljan, mada može puno bolje, ali trudimo se na dnevnoj bazi da poboljšamo i održimo kvaliteta i trudimo se za bolje, ali u suštini sam zadovoljan kada je u pitanju WI FI keks. Mislim da ne postoji industrija koja nije osjetila pandemiju ali uvjetno rečeno to koristimo kao motivaciju za naprijed, jer kad tad će se ovo završiti i ostat će tržište koje jest i trudit ćemo se da ga ispoštujemo. Ne bježimo od izazova koje imamo i što se tiče asortimana trudit ćemo se da održimo kvaliteta koji imamo i da ga poboljšamo ako je moguće, a naravno da jeste”, kazao je Mulabdić.

Gradonačelnik Kamenjaković je kazao kako ga raduje da je jedan mlad čovjek shvatio da treba ostati da živi i radi u državi BiH i u Gradu Živinice.

“Drago mi je da Grad Živinice ima ovakav jedan potencijal gdje može da se širi i razvija a posebno me raduje što postoji perspektiva u ovoj proizvodnji. Svojim proizvodima snabdijevaju prodajne objekte na velikom dijelu teritorije države BiH. Drago mi je da Grad Živinice daje poruku mladim ljudima da postoje različiti poslovi, različita zanimanja u proizvodnji jer smatramo da je proizvodnja ono što će zasigurno ostaviti ljude da dugo godina rade. Ovo je prije svega jedan porodični biznis i jedna poruka koja treba da ode odavde jeste da zajedno preko porodičnog biznisa možemo razvijati mala i srednja poduzeća. Želim da vlasniku ove proizvodnje čestitam na odvažnosti i hrabrosti i želim da ovo u budućnosti bude velika kompanija koja će preko cijele teritorije Bosne i Hercegovine izaći i izvan naših granica i da Grad Živinice promovira na jedan sladak i lijep način”, kazao je Kamenjaković.

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Video
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo
DAN KARIJERA ZŠEM-a
Individualnim pristupom studentima, stvaramo ohrabrene mlade intelektualce