KOMPANIJE
Žepče: U vrhuncu pandemije Badnjar planira kako napraviti nova radna mjesta
manager.ba/akta.ba BiH 20 srpnja, 2020
Izvor fotografije:
akta.ba

Ono što je pozitivno u cijeloj priči oko koronavirusa, a vezano za ovu firmu jeste da nisu otpustili niti jednog radnika, a kako kažu imaju u planu da ih zaposle i još čim se stanje malo vrati u normalu.

 

Pandemija koronavirusa koja je zahvatila cijeli svijet, nije poštedjela ni Bosnu i Hercegovinu. Posljedice ove pandemije, iako još uvijek traje, pojedini privrednici već zbrajaju. Šteta od pandemije je velika.

U svibnju/maju mjesecu protestnom vožnjom praznim autobusima, prijevoznici, turističke agencije i hotelijeri u Sarajevu su skrenuli pažnju na veoma tešku privrednu situaciju u turističkom sektoru prouzrokovanu proglašenom pandemijom koronavirusa. 

Prijevoznici, turistički radnici i hotelijeri svako na svoj način se bori kako da sačuva svoj biznis od propadanja. Prvi u lancu koji se zove turizam a koji su na gubitku pored turističkih radnika su prijevoznici. Firma „Badnjar“ iz Žepča osnovana je 2009. godine, pored prijevoza bavi se i lakiranjem putničkog i teretnog programa.

"Prije koronavirusa imali smo potpisanih 43 ugovora o prijevozu turista. Pošto je prošla turistička sezona za našu firmu bila više nego uspješna imali smo u planu da nabavimo, pored 9 vozila koja smo imali prije ove pandemija, da nabavimo još 3 minibusa visokoturističke klase. Međutim, nakon što se zakomplicirala stvar s koronavirusom sada imamo sedam minibusa", priča na početku Edin Badnjar.

Trenutno stanje u firmi je stanje mirovanja.

"Ne radimo ništa vezano za prijevoz jer su svi ugovoreni poslovi otkazani", kaže sugovornik i dodaje da se nada da će pandemija uskoro da stane te da će interes turista za bosanskohercegovačke znamenitosti ponovno da bude kao i prethodnih godina.

Ono što je pozitivno u cijeloj priči oko koronavirusa, a vezano za ovu firmu jeste da nisu otpustili niti jednog radnika, a kako kažu imaju u planu da ih zaposle i još čim se stanje malo vrati u normalu.

"Ove godine i pored teške situacije za sve nas, firma Badnjar pored turističkih angažmana, kupovine novih vozila  ima u planu da „otvori“ liniju za Njemačku. Širenjem našeg posla povećavamo i broj radnih mjesta", kaže Badnjar

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Najnovije vijesti
Video
PREDRAG ČOVIĆ, PREMIJER ZHŽ
Vratite se ovdje
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo