NOVOSTI
Švicarska kriptovalutna firma Caizcoin novi generalni sponzor FK Željezničar
manager.ba/indikator.ba BiH 02 prosinca, 2021
Izvor fotografije:
indikator.ba

Nakon godina iščekivanja, pregovaranja i traženja idealnog partnera, FK Željezničar je konačno dobio generalnog sponzora.

 

Novi dres Željezničara koji je posebno dizajniran za 100 godina klupskog postojanja krasit će znak švicarske kompanije Caizcoin s kojom je potpisan ugovor vrijedan 750.000 KM.

Caizcoin je kompanija sa sjedištem u Švicarskoj i razvojnim pogonom u Njemačkoj. Aktivni su sponzori njemačke Herthe, turske Superlige i španske LaLige, te još nekoliko sportskih kolektiva. Svoja predstavništva i urede imaju u Švicarskoj, Njemačkoj, Turskoj, Rusiji, Egiptu, Pakistanu, Indiji, Filipinima, Bugarskoj i Litvaniji, poručili su iz Željezničara nakon ozvaničene suradnje.

Radi se o prvoj islamskoj kriptovaluti koja se počela razvijati 2018. godine u Njemačkoj. Inače riječ "Caiz" vodi porijeklo od arapske riječi (Jaiz) što znači legalan ili dozvoljen.

Caizcoin nije razvijen samo za islamske investitore, već za sve koji žele ulagati i imati koristi od toga. Cilj mu je spojiti islamska načela fokusiranja na etičko financiranje, dobrobit zajednice i kupaca s naprednom tehnologijom u relativno novom konceptu.

Platforma Caizcoin opremljena je podizanjem gotovine 24 sata sedam dana sedmično što omogućuje posrednicima da svoje transakcije obrađuju jednostavno i na vrijeme. Investitori s njim mogu slobodno trgovati i trgovati jer nema ograničenog perioda.

Osim kreditnih i debitnih kartica, za obradu isplata mogu se koristiti i kripto novčanici. Kako bi osigurali najviši nivo sigurnosti i trenutnih plaćanja, dizajnirali su hipersigurni novčanik za zaštitu povjerljivosti tokena i drugih detalja transakcija vlasnika. Token je podržan cijenom metala, što ga čini osjetljivim na neizvjesne pokazatelje koji karakteriziraju promjenu tržišne cijene.

Razvili su besplatni i pošteni najsuvremeniji islamski blockchain, odnosno glavnu ili javnu “knjigu“ u koju se zapisuju sve transakcije i vrijednosne izmjene jedinica kriptovaluta, koji će pomoći ulagačima da ostvare maksimalnu korist od svojih financijskih operacija.

"FK Željezničar je tradicionalni fudbalski klub u BiH, ali i u cijelom regionu. Klub ima svoje navijače u cijelom svijetu, što Caizcoin smatra vrlo uzbudljivim. Mnoge kulture podržavaju ovaj brend od 1921. godine i čak su je integrirale u svoje živote. Caizcoin bi svojim inovativnim idejama želio dosegnuti i obogatiti ovu šaroliku raznolikost ljudi. Radujemo se zajedničkom putu, poručio je Hamdi Kucuktepe, izvršni direktor Caiz Holding AG.

Ključne pozicije u ovoj kompaniji osim direktora Kucuktepea obnašaju Ali Cihan Kestir koji je generalni direktor za Tursku, zatim Naim Mirzada zadužen za softverski razvoj, Steffen Rieger, šef odjela za poslovni razvoj te Osman Sari, šef islamskog odjela.

Do sada su dobili nekoliko vrijednih priznanja i nagrada kao što su "International Crystal Diamond Awards" te "CIS Islamic Banking and Finance Awards 2021".

  • Connect Agencija
  • LRC d.o.o. Sarajevo
  • LRC d.o.o. Sarajevo
  • Connect Agencija
Povezani članci

1

2