CONFIG MOSTAR
Što svaki vlasnik treba znati prije nego izabere POS sustav
Manager.ba BiH 06 travnja, 2018

Postoji dobra i loša vijest kada je riječ o odabiru POS sustava. Dobra je da postoji velik broj POS sustava, a loša je da se trebate odlučiti koji ćete kupiti. 

Praveći dobar izbor u trenutku kupovine, u budućnosti čuvate svoje vrijeme. Zna se da je vrijeme u stvari novac, posebno u poslovanju. 

Da biste odabrali odgovarajući POS sustav vodite računa o slijedećem: 

•    JEDNOSTAVNOST KORIŠTENJA

POS sustav mora biti jednostavan za korištenje. Vaša želja je prodajno mjesto sa intuitivnim sučeljem koje ubrzava obradu narudžbi i prodajni proces. Obuka za rad uposlenika treba biti moguća u par sati, a ne u par dana. 

•    UPRAVLJANJE ZALIHAMA (ARTIKLIMA)

Upravljanje zalihama mora biti lako i jasno. Komplicirani POS sustav smanjit će zadovoljstvo uposlenika i trošit će se vrijeme koje bi se moglo provesti sa gostima. 

•    PODRŠKA 24/7

Dogodi se da POS sustav ima blokadu u radu i u tom trenutku vam je potrebna podrška. Ako nemate koga nazvati da vam pomogne brzo riješiti blokadu u poslovanju, možete izgubiti novac. Nezadovoljan klijent neće ponovno doći. Isto tako, ukoliko imate dodatnih pitanja o POS sustavu trebate imati mogućnost nazvati podršku. 

•    SUSTAV BUDUĆNOSTI

Tehnologija se neprestano razvija. Trebate voditi računa da sustav koji izaberete danas neće zastarjeti sutra. POS sustav mora biti izgrađen na fleksibilnoj platformi koja podržava mobilne integracije. 

•    KVALITETNO IZVJEŠTAVANJE 

Da, svi ponuditelji navedu da imaju izvještavanje. Međutim, potrebno je da POS sustav omogućava generiranje detaljnih izvještaja o prodaji. Potrebno je pratiti poslovne rezultate u realnom vremenu. Inzistirati na izvještajima koji prate prodaju: stanje zaliha, pregled stanja/prometa, pregled prema tipovima računa, zbirni pregled, rekapitulacije, nivelacija, prihodi/rashodi, kartice artikala, potrošnja robe/sirovina kroz artikle, automatski zaključak dana u određeno vrijeme, zakonske poslovne knjige i integracija sa računovodstvom, statistika.

•    PRISTUP PODACIMA

Čak i ako ste na putu oko svijeta želite da znate kako poslujete. Zbog toga, potrebno je da POS sustav ima aplikaciju za mobilne uređaje koja vlasnicima tvrtke omogućava uvid u podatke o prodaji „na dlanu“. 

•    SIGURNOST PODATAKA

Sigurnost podataka mora biti važan čimbenik za odabir POS sustava. Potrebno je da sustav osigurava kontrolirani pristup podacima, kao i sigurnost prijave uposlenika. 

•     CIJENA POS SUSTAVA

Na kraju, želite sustav koji ćete jednostavno plaćati. Nema više početnog ulaganja u sustav pa nakon toga mjesečne rate. Cijene modernog sustava su kreirane na mjesečnoj razini, sa opcijama mijenjanja paketa što znači pristupačne su i fleksibilne.

Sada vi birate savršeni sustav za svoje prodajno mjesto po pravoj cijeni. Kada se kaže prava cijena, ne misli se da je sustav koji je jeftin u isto vrijeme i povoljan. Treba razmišljati dugoročno, sustav koji štedi vrijeme i ubrzava proces rada i kao rezultat daje zadovoljnog kupca je najpovoljniji sustav. Sretan kupac je kupac koji se vraća, što je i cilj. 

O svemu gore navedenom tvrtka Config je već povela računa. "Naš POS sustav će vam biti najbolji poslovni partner kojeg ste ikad imali. Naš cilj je zadovoljan kupac. Svakodnevno unaprjeđujemo naš proizvod i uslugu da biste vi bili uspješniji". 

Čuvajte vrijeme, odnosno čuvajte novac uz pomoć ConfigPOS sustava.  

Povezani članci

1

Video
PREDRAG ČOVIĆ, PREMIJER ZHŽ
Vratite se ovdje
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo