POZITIVAN PRIMJER
Širokobriježanin s 27 godina pokrenuo četvrtu tvrtku i organizaciju za prosperitet
manager.ba/radio-medjugorje.com BiH 22 prosinca, 2021
Izvor fotografije:
radio-medjugorje.com

Unatoč činjenici kako je BiH zemlja koja nije najidealnije okruženje za mlade poduzetnike još uvijek postoje oni koji prkose tom uvriježenom mišljenju.

 

Jedan od njih je i mladi Širokobriježanin Vice Slišković, vlasnik tvrti Agropat, Vetpet i tvrtke Pet City u Mostaru, te pokretač Vitko Foundationa – organizacije koja nastoji dokazati da se s malo dobre volje i puno kreativnosti može napraviti prosperitetnija sredina u materijalnom, mentalnom i duhovnom smislu, prenosi radio-medjugorje.com.

Vicu smo morali malo nagovarati da gostuje u našoj emisiji jer kako kaže ne želi se isticati niti stavljati naglasak na sebe, no kad smo mu rekli da je cilj ove emisije ispričati neispričane priče koje će i drugima biti poticaj, pristao je.

Ovaj dvadeset sedmogodišnji mladić je završio studij ekonomije, osnovao je obitelj, a poduzetnički duh je već imao i kao dijete kad je u lokalnoj trgovini kupovao sok po cijeni od dvije kune, a prodavao ga za kunu više. Tu su se već nazirali njegovi poslovni pothvati koje je po završetku studija samo nastavio nizati. Firme koje su u Vicinom vlasništvu bave se agrarom, veterinom i kućnim ljubimcima, a on kaže da je to za njega bio logičan slijed s obzirom da se njegova obitelj cijeli život bavila poljoprivredom i stočarstvom te da su njemu i mačka i janje bili kućni ljubimci.

Iako je iskusio život u Austriji i Americi preko Erasmus programa, Hercegovina je jedino mjesto gdje se vidi i gdje želi živjeti i svakodnevno svojim radom pridonositi. U pandemijskoj godini kad je situacija bila sumorna i turobna Vice je svojim sugrađanima podijelio 4000 pilića, te 300 besplatnih paketa sjemena za sadnju, želeći ih potaknuti da obrađuju zemlju i vrate se proizvodnji hrane. No, tu njegov društveno koristan rad nije stao.

Pitajući se što može učiniti za svoje mještane, Vice je prošle godine pokrenuo Vitko foundation, organizaciju koja mladima iz njegovog mjesta Duboko Mokro omogućuje besplatno učenje engleskog jezika, te programiranje i informatičku pismenost. Svjestan je da mu je sve dar stoga  želi Bogu biti zahvalan i jedan dio svojih prihoda darovati za druge jer su to sve njegovi kupci koji su mu bili vjetar u leđa kad je krenuo u poduzetničke vode bez znanja i iskustva. Što god radio kaže da ima samo jednu želju, a to je zapošljavati što više ljudi i stvarati nove lidere jer je to ono što ga u poslu najviše raduje. S ljubavlju prema poslu kojeg obavlja i ljubavi koju ima za ljude i svoje mještane ne sumnjamo da će se za ovog mladog poduzetnika tek čuti.

 

Najnovije vijesti
Video
STIPE KRIŠTO, B KRUG
Birao je: Njemačka ili Livno
DR. GORAN ĐUZEL, POLIKLINIKA VITALIS
Javni zdravstveni sustav mora biti zdrav
JOSIP MARTINOVIĆ
Hercegovačka vina imaju dobru cijenu, vrijeme je za sljedeću razinu