KOMPANIJE
Ćorluka: Mi smo kupili respiratore, provjerit ćemo što su dobile bolnice
Manager.ba/jabuka.tv BiH 13 svibnja, 2020
Izvor fotografije:
jabuka.tv

Ono što smo mi kupili i donirali bolnicama u FBiH su repiratori, kazao je vlasnik grudske tvrtke Violeta Petar Ćorluka.

 

Mi imamo svu potrebnu dokumentaciju, kao i certifikate za uređaje koje smo nabavili i tu se navodi da se radi o respiratorima. Ta dokumentacija postoji i na carini. Mi smo i od doktora, koji su pogledali specifikaciju i prije nego što su respiratori nabavljeni, dobili potvrdu da se radi o kvalitetnim uređajima. Ono što treba uraditi, po mom mišljenju, je provjeriti što su dobile bolnice, odnosno usporediti uređaje i dokumentaciju koja je došla uz njih, da se vidi jesu li to uređaji koje smo nabavili, kazao je Ćorluka za Oslobođenje.

Prema njegovim riječima, o daljnjim koracima može detaljnije govoriti tek nakon obavljene provjere.

Ako se, recimo, ispostavi, da isporučeni uređaji ne odgovaraju onome što piše u dokumentaciji, mi ćemo tražiti povrat novca od proizvođača, a možemo čak pokrenuti i tužbu, dodao je Ćorluka.

Podsjećamo, tvrtka Violeta je donirala veliku pošiljku zaštitne opreme i respiratora za bolnice u Bosni i Hercegovini, a transport opreme zrakoplovom je financirala Europska unija.

Violeta je donirala šest respiratora i 420.000 komada različitih medicinskih pomagala i zaštitne opreme.

Razlog Ćorlukinoj reakciji bila je izjava direktora Univerzitetskog-kliničkog centra Tuzla Vahida Jusufovića koji je kazao da donirani uređaji nisu respiratori već oksigenatori.

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Video
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo
DAN KARIJERA ZŠEM-a
Individualnim pristupom studentima, stvaramo ohrabrene mlade intelektualce