ZHŽ

Četvrt milijuna za razvoj malog gospodarstva u ZHŽ

Ministarstvo gospodarstva Zapadnohercegovačke županije objavilo je Javni poziv za odabir korisnika sredstava za poticanje razvoja malog gospodarstva utvrđenih županijskim proračunom za 2019. godinu, u iznosu od 250.000 maraka.

Javni poziv se raspisuje u sklopu Programa utroška sredstava za poticanje razvoja malog gospodarstva te županije kojim se osiguravaju bespovratna poticajna financijska sredstva za:

Hrvatski

1,1 milijun maraka za projekte vodnog gospodarstva u ZHŽ-u

Nakon što je Vlada Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) usvojila Odluku o donošenju plana utroška sredstava "Tekući prijenosi za objekte vodnog gospodarstva" potpisani su i ugovori o dodijeli tih sredstava, pa će tako gradovima i općinama u toj županiji Vlada ZHŽ-a dodijeliti ukupno 1.100.000 maraka za projekte vodnog gospodarstva.

Kad je u pitanju Ljubuški, riječ je o projektu izvođenja radova i nabavke opreme u postupku izgradnje nekoliko vodovodnih objekata prema Vojnićima, Vodicama, Gredi i drugo.

Hrvatski

Zapadno-hercegovačka županija pred 700 radnih mjesta

Tvrtka Lohmann&Rauscher u Grudama je okupila više od 500 žena i 50-ak muškaraca koji su došli pogledati što to nudi ova kompanija i dati podršku zapošljavanju na području Zapadnohercegovačke županije.

Lohmann&Rauscher ima 4.500 zaposlenika, a plan je da na području jedne od četiri lokalne zajednice ZHŽ-a izgrade tvornicu koja bi u početku zapošljavala 200, a kasnije i 700 osoba.

Tvrtka se bavi proizvodnjom medicinske opreme i higijenskih proizvoda za medicinu.

Hrvatski