ZHŽ

Video zbog kojeg ćete se ponovno zaljubiti u Hercegovinu

Donosimo promotivni video projekta.

 

Projekt „Biciklističke rute za unapređenje prirodne i kulturne baštine Hercegovine i Crne Gore – Cycling Rural” provodi se u okviru drugog poziva Programa prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2014-2020.

Započeo je 1. listopada/ 2019. godine, a provedba će trajati 18 mjeseci.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 495.000€, od čega Europska unija financira 400.000€.

Hrvatski

ZHŽ kupuje balon na vrući zrak

Županija Zapadnohercegovačka proteklih godina postaje mamac za turiste, tvrdi Večernji list.

 

Regija prirodnih ljepota bogatija je za kanjoningzip-line, sportsko te slobodno penjanje, via ferattu…, za što je najzaslužniji projekt Adriatic Canyoning, koji su Grude i Široki Brijeg itekako dobro iskoristili za svoje Peć Mlini, odnosno Borak, prenosi jabuka.tv.

Hrvatski

Ukinut je policijski sat u Zapadnohercegovačkoj županiji

Trenutna epidemiološka situacija u ZHK-u je u posljednje vrijeme dosta povoljna, broj novozaraženih je u značajnom opadanju, a sve je više oporavljenih koji su se zarazili ranije.

 

Stožer civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) odlučio je ukinuti policijski sat zbog povoljnije epidemiološke situacije na tom području.

Hrvatski

ZHŽ radi na razvoju biciklističkog turizma

Europska unija financira ovaj projekt s ciljem jačanja i diversifikacije kvalitete turističke ponude, te razvoja i promocije biciklističke i turističke ponude na otvorenom, u ruralnim područjima prekograničnih regija Crne Gore i Bosne i Hercegovine. 

 

Radionica pod nazivom "Razvoj biciklističkog turizma u ZHŽ" održat će se tijekom siječnja u Širokom Brijegu, Posušju, Ljubuškom i Grudama, s ciljem upoznavanja lokalnog stanovništva s biciklističkim turizmom.

Hrvatski

ZHŽ: Pola milijuna KM za biljnu i plasteničku proizvodnju

Prema informacijama županijskog ministarstva financija, danas je iz proračuna isplaćeno 481.458 konvertibilnih maraka novčane potpore za proizvodnju povrća u svježem stanju i 28.396,71 KM novčane potpore za proizvodnju u plastenicima i staklenicima. Riječ je o ukupno 509.854,71 KM.

 

Vlada Županije Zapadnohercegovačke (ŽZH) jučer je isplatila preostale poticaje za poljoprivrednu proizvodnju.

Hrvatski

ZHŽ Poticaji za malo gospodarstvo

Subvencioniranje kamate će se odobriti i za kredite ili dio kredita koji su namijenjeni reprogramiranju drugih kredita.

 

Ministarstvo gospodarstva Županije Zapadnohercegovačke objavilo je Javni poziv za odabir korisnika sredstava za poticanje razvoja malog gospodarstva Županije Zapadnohercegovačke utvrđenih proračunom ŽZH za 2020. godinu.

Hrvatski

Indeks razvijenosti ŽZH: Najrazvijeniji grad Široki Brijeg, najmanje Ljubuški

Najviši porezni prihodi ostvareni su u Širokom Brijegu u iznosu od 6,2 milijun KM, a najniži u općini Posušje u iznosu od 2,5 milijuna KM.

 

Po izračunu indeksa razvijenosti Federalnog zavoda za programiranje u 2019. godini na prvom mjestu po rangu razvijenosti unutar Zapadnohercegovačkog kantona je općina Široki Brijeg, dok je na posljednjem mjestu općina Ljubuški.

Hrvatski

Nedjelja neradni dan za prodavaonice u ZHŽ

Izuzetak ove odredbe su pekarske radnje koje obavljaju djelatnost proizvodnje i prodaje kruha, peciva, svježe tjestenine i kolača, koje mogu raditi nedjeljom, te u vrijeme blagdana i neradnih dana u vremenu od 07:00 do 10:00 sati.

 

Prodavaonice na području Županije Zapadnohercegovačke neće raditi nedjeljom u dane blagdana i neradnim danima, dok radnim danima mogu biti otvorene od 07:00 do 21:00 sat.

Odlučeno je to na 60. sjednici Vlade Županije Zapadnohercegovačke, koja je održana u petak u Širokom Brijegu.

Hrvatski

SBŽ i ŽZH dobitnici nagrade za planiranje i upravljanje razvojem u 2019. godini

Nagradu za najveći rast indeksa kapaciteta za planiranje i upravljanje razvojem u 2019. godini je dobila Zapadnohercegovačka županija (rast indeksa sa 83% u 2018. na 94% u 2019.).

 

Na osnovu provedene procjene kapaciteta kantona za planiranje i upravljanje razvojem u 2019. godini, Projekt integriranog lokalnog razvoja (ILDP) proglasio je pobjednike u planiranju i upravljanju razvojem, a to su Srednjobosanska i Zapadnohercegovačka županija.

Hrvatski