WhatsApp

Snowden upozorava: WhatsApp i druge aplikacije nisu napravljene kako bi olakšale komunikaciju, već kako bi prikupile podatke za tuđi profit

Aplikacije poput WhatsAppa nisu dizajnirane kako bi vam osigurale privatnost, već kako bi prikupile što više podataka i omogućile njihovim vlasnicima ostvarivanje profita. To nije u redu, upozorio je Snowden.

 

Isti dan kad je njemački Ustavni sud zabranio njemačkoj obavještajnoj službi (BND) da prati internetsku komunikaciju stranaca u inozemstvu, na virtualnoj konferenciji Deutsche telekoma - Digital X, gostovao je jedan od najpoznatijih zviždača na svijetu - Edward Snowden.

Hrvatski

WhatsApp uvodi opciju koju su mnogi potajno željeli

U postavkama ćete sada dobiti nove opcije za privatnost.

Nova nadogradnja WhatsAppa dodat će mogućnost da vas bez vašeg pristanka više ne može netko dodati u različite grupne chatove. 

Ova opcija stigla je u Android i iOS verziju aplikacije i omogućit će vam da odaberete tko, ako itko uopće, vas može dodati u grupu, pišu 24 sata.

Hrvatski

WhatsApp priprema novu značajku koja će oduševiti mnoge korisnike

Poruke koje se same brišu idući su korak u pojačavanju sigurnosti na popularnoj chat aplikaciji, piše tportal.

WhatsApp radi na novoj značajki koja će omogućiti 'samouništenje' poruka nakon određenog vremena.

Kako javlja WABetaInfo, u WhatsAppu su tek počeli raditi na opciji tako da ona neće biti dostupna još neko vrijeme.

Hrvatski

Koristite WhatsApp? Stručnjaci upozoravaju na veliki propust u aplikaciji

Hakeri bi lako mogli prčkati i mijenjati vaše WhatsApp poruke, a sve zbog pogreške u sigurnosnoj zaštiti aplikacije za razmjenu poruka, upozoravaju stručnjaci.

Naime, istraživači Check Pointa otkrili su slabosti u WhatsAppu koje hakerima omogućavaju pristup razgovorima korisnika i promjenu sadržaja u chatu.

Propust, objavljen na sigurnosnoj konferenciji Black Hat u Las Vegasu, mogao bi utjecati na privatne i javne chatove, potencijalno vodeći širenju lažnih informacija i vijesti.

Hrvatski

WhatsApp i Instagram mijenjaju ime - vlasnik u prvom planu

Popularne aplikacije Instagram i WhatsApp uskoro će doživjeti promjenu imidža, a ime vlasničke kompanije Facebook bit će u prvom planu.

Aplikacije će svojim nazivima ubuduće dodati „from Facebook“, pa će ime matične kompanije biti daleko istaknutije za one koji su imali bilo kakve nedoumice oko vlasništva.

Podpredsjednica Facebooka Berty Thompson je potvrdila ovu vijest za “Business Insider”.

– Želimo biti jasniji o proizvodima i uslugama koje su dio Facebooka – rekla je ona.

Hrvatski

Nova nadogradnja pretvorit će WhatsApp u aplikaciju koju će svi htjeti koristiti

Da Facebook priprema velike promjene u vezi s aplikacijama za razmjenu poruka, poznato je već dulje. No čini se kako bismo uskoro mogli vidjeti i prve konkretne promjene.

Prema informacijama koje su procurile u javnost, prva aplikacija koja će doživjeti velike promjene (a koje bi se mogle svidjeti korisnicima) jest WhatsApp.

Tako bi nova verzija WhatsAppa mogla korisnicima ponuditi korištenje istog računa na različitim uređajima.

Hrvatski

Knjiga napisana na mobilnom telefonu dobila književnu nagradu

Izbjeglica, koji se trenutno nalazi u zatočeništvu na Papua Novoj Gvineji, osvojio je dva najviša književna priznanja u Australiji sa svojom debitantskom knjigom, koju je napisao na svom mobilnom telefonu i poslao poglavlje po poglavlje preko WhatsApp-a.

Iranac, Behrouz Boochani, dobitnik je ovogodišnje Viktorijanske nagrade za književnost, vrijedne 100.000 australijskih dolara, kao i nagrade “Prize for Non-Fiction” vrijedne 25.000 australijskih dolara.

Hrvatski