WhatsApp

Koristite WhatsApp? Stručnjaci upozoravaju na veliki propust u aplikaciji

Hakeri bi lako mogli prčkati i mijenjati vaše WhatsApp poruke, a sve zbog pogreške u sigurnosnoj zaštiti aplikacije za razmjenu poruka, upozoravaju stručnjaci.

Naime, istraživači Check Pointa otkrili su slabosti u WhatsAppu koje hakerima omogućavaju pristup razgovorima korisnika i promjenu sadržaja u chatu.

Propust, objavljen na sigurnosnoj konferenciji Black Hat u Las Vegasu, mogao bi utjecati na privatne i javne chatove, potencijalno vodeći širenju lažnih informacija i vijesti.

Hrvatski

WhatsApp i Instagram mijenjaju ime - vlasnik u prvom planu

Popularne aplikacije Instagram i WhatsApp uskoro će doživjeti promjenu imidža, a ime vlasničke kompanije Facebook bit će u prvom planu.

Aplikacije će svojim nazivima ubuduće dodati „from Facebook“, pa će ime matične kompanije biti daleko istaknutije za one koji su imali bilo kakve nedoumice oko vlasništva.

Podpredsjednica Facebooka Berty Thompson je potvrdila ovu vijest za “Business Insider”.

– Želimo biti jasniji o proizvodima i uslugama koje su dio Facebooka – rekla je ona.

Hrvatski

Nova nadogradnja pretvorit će WhatsApp u aplikaciju koju će svi htjeti koristiti

Da Facebook priprema velike promjene u vezi s aplikacijama za razmjenu poruka, poznato je već dulje. No čini se kako bismo uskoro mogli vidjeti i prve konkretne promjene.

Prema informacijama koje su procurile u javnost, prva aplikacija koja će doživjeti velike promjene (a koje bi se mogle svidjeti korisnicima) jest WhatsApp.

Tako bi nova verzija WhatsAppa mogla korisnicima ponuditi korištenje istog računa na različitim uređajima.

Hrvatski

Knjiga napisana na mobilnom telefonu dobila književnu nagradu

Izbjeglica, koji se trenutno nalazi u zatočeništvu na Papua Novoj Gvineji, osvojio je dva najviša književna priznanja u Australiji sa svojom debitantskom knjigom, koju je napisao na svom mobilnom telefonu i poslao poglavlje po poglavlje preko WhatsApp-a.

Iranac, Behrouz Boochani, dobitnik je ovogodišnje Viktorijanske nagrade za književnost, vrijedne 100.000 australijskih dolara, kao i nagrade “Prize for Non-Fiction” vrijedne 25.000 australijskih dolara.

Hrvatski