Vispak

Choco Club čokolade iz Vispaka – novi iskorak prehrambene industrije u Bosni i Hercegovini

„Usudite se sanjati, jer mi jesmo!“, poručili su iz kompanije Vispak d.d. uspješno obilježivši lansiranje novih čokolada pod brendom Choco Club.

 

Riječ je o liniji novih proizvoda, čokolada vrhunskog kvaliteta i osvježenog dizajna u gramaži 80-100g, koje u asortimanu nude Mliječnu tablu, Mliječni krem, Kokos krem, Lješnjak krem, Jagoda – jogurt krem i inovativni okus Zlatna džezva – kava krem.

Hrvatski

AS Holding prva bh. privatna kompanija s kojom Njemačka razvojna banka uspostavlja suradnju

Sredstva će biti iskorištena u izgradnju sistema obnovljivih izvora energije, točnije za postavljanje solarnih panela na poslovnu zgradu Vispaka, kao i u nabavku novih postrojenja i automatizaciju procesa proizvodnje, od kave, preko praškastih proizvoda, do čokolada.

 

Hrvatski

Vispak značajno povećao izvoz

Domaća prehrambena industrija Vispak iz Visokog značajno je povećala vrijednost izvoza u ovoj godini. U prvih sedam mjeseci 2019. godine ukupan izvoz je povećan za 20 posto u odnosu na isto razdoblje lani.

Iznadprosječan rezultat kompanija je zabilježila na tržištu Europske unije indeksom rasta izvoza od 27 posto.

Hrvatski

Kako se grupacija širila i koje firme danas kontrolira

AS grupacija iz Tešnja u proteklih 20-ak godina prošla je put od lokalne firme do jedne od najvećih grupacija u BiH i regionu.

Njihova posljednja akvizicija je preuzimanje većinskog udjela u Solani Tuzla prije nekoliko dana.

Ovo je samo nastavak puta koji traje već dugi niz godina a obilježen je velikim akvizicijama, odnosno preuzimanjem poznatih bh. kompanija.

Hrvatski

Vispakov skok u Egiptu i na Berzi

Visočki prerađivač kafe Vispak d.d član AS Group na aprilskom sajmu kafe u Kairu saopštio je da se njegov proizvod Espresso premium nalazi u ponudi 80 kafea i restorana u glavnom gradu Egipta.

Kao reakcija na tu vijest istog dana na Sarajevskoj berzi vrijednost dionica ove kompanije porasla je za 24,3 odsto što je bio najveći dnevni skok na domaćem tržištu kapitala.

Ovo je prema ocjeni analitičara portala Indikator.ba najbolji poslovni potez u domaćoj ekonomiji tokom četvrtog mjeseca tekuće godine.

Hrvatski