Večernjakov pečat

Večernjakov pečat: Poduzetnik iz Viteza je privrednik godine u BiH

Franjić je vlasnik kompanije Kristal.

 

Privrednik godine u BiH u izboru Večernjeg lista je Nikola Franjić iz Viteza, najuspješniji poduzetnik u oblasti staklarstva u regiji, koji je u prošloj pandemijskoj godini ostvario rekordan prihod.

Franjić je vlasnik kompanije Kristal.

Njemu je priznanje uručio ministar energije, rudarstva i industrije FBiH Nermin Džindić.

Hrvatski

Glavna nagrada na Večernjakovom pečatu dodijeljena liječnicima

Nagrađeni, infektologinja Alemka Markotić, te epidemiolozi Darija Kisić-Tepavčević i Alen Šeranić, zaštitna su imena borbe protiv pandemije koronavirusa u Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini, a sve troje su rođenjem i obrazovanjem ili trenutnim radnim angažmanom neraskidivo vezani za BiH.

 

Ugledni liječnici, dvije Sarajke i jedan Banjolučanin, dobitnici su nagrade Osoba godine u Bosni i Hercegovini na 19. Večernjakovom pečatu, koji je ove godine zbog epidemiološke situacije prvi put održan bez nazočnosti publike.

Hrvatski

Ovo su dobitnici sinošnjeg Večernjakovog pečata

Dobitnici "Večernjakovog pečata" za osobu 2018. godine u Bosni i Hercegovini su članovi hrvatske nogometne reprezentacije iz BiH Zlatko Dalić, Dejan Lovren, Mateo Kovačić, Tin Jedvaj, Vedran Ćorluka, Ivan Rakitić, Mario Mandžukić i Luka Modrić.

Ispred "vatrenih" viceprvaka svijeta nagradu je preuzeo izbornik Zlatko Dalić.

Hrvatski

POGLEDAJTE tko su kandidati za Večernjakov pečat: Od obiteljskih firmi do projekata vrijednih pola milijarde KM

Ususret 18. Večernjakovom pečatu, manifestaciji na kojoj se tradicionalno dodjeljuju priznanja osobama koje su obilježile godinu u Bosni i Hercegovini, na BHRT-u je emitirana emisija u kojoj su predstavljena imena 150 kandidata nominovanih za titulu Osoba godine.

Donosimo listu osoba nominiranih u kategoriji Gospodarstvo.

Hrvatski

Osobe godine za 2017. nogometni izbornici Dalić, Halihodžić, Petković i Krstajić

Pod visokim pokroviteljstvom Predsjedništva BiH u Mostaru je 14. svibnja održana tradicionalna manifestacija izbora osobe godine u Bosni i Hercegovini "Večernjakov pečat".

Crvenim tepihom 17. Večernjakovog pečata,  koji je označen najvažnijim društvenim događajem u regiji, u dvoranu Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače, uz nominirane, prošetale su brojne poznate osobe iz BiH i regije.

Uz državnike i vodeće političke dužnosnike Republike Hrvatske i BiH, prošetali su se i pjevači, glumci, sportaši, gospodarstvenici...

Hrvatski

Rusmir Hrvić Privrednik godine

Rusmir Hrvić, predsjednik uprave AS Holdinga, dobitnik je Večernjakovog pečata u kategoriji Gospodarstvenik/Privrednik godine.

Hrviću je nagrada uručena na tradicionalnoj manifestaciji izbora osobe godine u Bosni i Hercegovini koja je sinoć održana u Mostaru pod visokim pokroviteljstvom Predsjedništva BiH.

Hrvatski