tenis

Kroz investicijsku grupu Kosmos ulaže milijarde u nogomet i tenis

Jedan od velikana Barcelone u zadnjem desetljeću, Gerard Piqué (31), pokazuje zavidan dar za biznis, odnosno u kojem će smjeru ići njegove aktivnosti nakon završetka aktivne nogometne karijere.

Piqué namjerava kupiti amaterski nogometni klub FC Andorra, piše „Diari d' Andorra“, s namjerom da ga pretvori u profesionalno sportsko društvo.

On s Andorrom želi napraviti nešto slično postignućima katalonskog kluba Llagostera, koji se u devet godina čak šest puta uspio popeti u viši rang natjecanja.

Hrvatski

Evo koliko Lacoste godišnje plaća Đokoviću

Novak Đoković je prije nešto više od godinu dana promijenio glavnog sponzora i iz “Uniqloa” prešao u “Lacoste”.

Đoković se nakon pet godina koliko je proveo kao najveći ambasador japanske kompanije odlučio na promjenu i obvezao se na suradnju s francuskim gigantom.

Pošto detalji ugovora nisu objavljeni, spekuliralo se da je jedan od najunosnijih u povijesti ‘bijelog sporta’, a nakon velikog uspjeha na Wimbledonu i četvrte titule otkriveno je o kojoj se sumi radi.

 

Hrvatski

Rusi bi mogli zaraditi 30 milijardi dolara od prvenstva

Svjetsko nogometno prvenstvo unosan je, ali skup sportski događaj. Rusiju će tako, prema procjenama CNBC-a, ovo svjetsko prvenstvo stajati preko 12 milijardi dolara, od čega će se gotovo 70 posto podmiriti javnim financijama. Ipak, prema izjavama bivšeg zamjenika premijera Arkadija Dvorkoviča, istočna će velesila od prvenstva uprihoditi do 30 milijardi dolara, a navodno su samo pripreme za događaj generirale 14 milijardi dolara i otvorile preko 200 tisuća novih radnih mjesta.

Hrvatski