sjeverna makedonija

Lidl ulaže 80 milijuna eura u Sjevernoj Makedoniji

Lidl je jučer predstavio svoju najveću investiciju u Sjevernoj Makedoniji, logistički centar kod Kumanova. Investicija vrijedna 80 milijuna eura otvorit će više od 150 radnih mjesta.

 

Prema planu, izgradnja logističkog centra počet će u narednom razdoblju,  a u tijeku je natječajna faza za izbor generalnog izvođača radova.

Hrvatski

Telamon gradi još jedan pogon u Makedoniji

 

Američka tvrtka Telamon otvorila svoj drugi pogon za proizvodnju autodijelova u Sjevernoj Makedoniji.

 

Telamon-Europe protekloga je tjedna otvorio i svoj drugi pogon za proizvodnju autodijelova u Sjevernoj Makedoniji. Prostire se 2.200 četvornih metara i otvara 300 radnih mjesta. Objekt je dio investicijskog plana za proširenje Telamon-Europe, podružnice Telamon Corporation sa sjedištem u Indiani, SAD.

Hrvatski

Najmlađi denarski milijunaš u Sjevernoj Makedoniji ima 7 godina

Lukarevska je rekla da je 40.021 građanin u 2020. imao prihod viši od milijun denara.

 

Najmlađa osoba koja je u Sjevernoj Makedoniji prijavila prihod veći od milijun denara (oko 16.200 eura) u prošloj godini ima sedam godina, a imetak je stekao izdavanjem prostora, saopćila je direktorica Uprave za javne prihode Sanja Lukarevska.

Najstariji denarski milijunaš u toj zemlji, prema njenim riječima, ima 96 godina.

Hrvatski

Sjeverna Makedonija smanjuje na nulu porez na dohodak u IT sektoru

Vlada Sjeverne Makedonije planira smanjiti porez na dohodak u IT sektoru sa sadašnjih 10% na nulu 2023. godine, najavio je premijer Zoran Zaev 20. siječnja/januara.


 

"To bi trebao biti poticaj za daljnji razvoj IT industrije", rekao je Zaev. 

Zaev je to izjavio tijekom predstavljanja investicije češke grupe Aricoma, koja je nedavno kupila kompaniju za softver i savjetovanje Seavus, koja je snažno prisutna u jugoistočnoj Europi.

Hrvatski