sezonski posao

Hrvatska otvorila vrata novim stranim radnicima

Hrvatska vlada je u srijedu povećala kvotu dozvola za zapošljavanje stranaca za kalendarsku 2019. godinu, povećavši za dvije tisuće radnika kvote za turizam i ugostiteljstvo te za tisuću radnika za građevinarstvo.

Umjesto dosad utvrđene ukupne godišnje kvote dozvola za zapošljavanje stranaca za kalendarsku godinu 2019. od 65.100 stranih radnika, utvrđena nova kvota od 68.100 radnika.

Hrvatski

U Hrvatskoj plaće čistača i vrtlara u sezoni skaču i do 10.000 kuna

Ugostiteljski objekti masovno traže konobare, vlasnici turističkih apartmana u potrazi su za čistačicama, a šuška se i da je vrtlara za održavanje okućnica nemoguće pronaći. Klasična slika Hrvatske na početku još jedne turističke sezone.

Radne snage na hrvatskoj obali Jadrana kronično nedostaje, a gužve na šalterima policijskih postaja gdje se predaju zahtjevi za dozvole za rad za državljane zemalja izvan Europske unije još uvijek su velike.

Hrvatski

Crnogorski hoteli dolaze po radnike u BiH

Nakon ugostitelja s hrvatskog primorja koji već mjesecima “love” radnike po BiH za predstojeću turističku sezonu, u utrku za radnu snagu iz naše zemlje uključuju se i Crnogorci.

Naime, Hotel Kalamper iz Bara u Crnoj Gori objavio je danas u bh. tisku oglas za 48 radnika.

Hotel traži kuhare, konobare, šankere, pizza majstore i higijeničarke.

Hrvatski

Unatoč primamljivosti sezonskog posla, većina ispitanika radila bi na neodređeno

Zbog sve uspješnijih turističkih sezona u proljeće se naglo povećava potreba za dodatnim djelatnicima, ne samo u kategoriji Turizma već i ostalim kategorijama kao što su Prodaja (Trgovina), Promet, transport, pomorstvo te Zaštita.

U odnosu na 2017. godinu, u 2018. godini broj oglasa za sezonska radna mjesta porastao je za čak 49%.

Hrvatski