SAD

Bugatti Rimac će se uvoziti i distribuirati u SAD-u

 

Volkswagen Group of America, Inc. (VWGoA) nedavno je objavio ekskluzivni ugovor s hrvatskom tvrtkom Bugatti Rimac o uvozu i distribuciji vozila u SAD-u, uključujući modele s markama Bugatti i Rimac. Ovaj sporazum označava jačanje postojećih sinergija između vrhunskih motora s unutarnjim izgaranjem (ICE) i vrhunskih električnih vozila (EV).

Ovim ugovorom VWGoA proširuje svoj portfelj brendova od Volkswagena za masovno tržište do hiperautomobila Bugatti i Rimac.

Hrvatski

Dogovoren najveći financijski paket u povijesti SAD

Detalji tek trebaju biti objavljeni. Međutim, zna se da je 250 milijardi dolara izdvojeno za direktna plaćanja pojedincima i obiteljima, 350 milijardi dolara su zajmovi za male firme, 250 milijardi naknada za osiguranje od nezaposlenosti i 500 milijardi zajmovi za firme u problemima.

 

Čelnici Bijele kuće i Senata postigli su rano jutros dogovor u vezi s paketom od 2 bilijuna (odnosno 2 hiljade milijardi) dolara kako bi osigurali pomoć privredi koja je pogođena pandemijom koronavirusa.

Hrvatski

SAD i Japan blizu trgovinskog sporazuma

Sjedinjene Američke Države i Japan u principu su se suglasili o suštinskim elementima trgovinskog sporazuma za koji su američki predsjednik Donald Trump i japanski premijer Šinzo Abe rekli da se nadaju da će ga potpisati sljedećeg mjeseca u New Yorku, prenosi Reuters.

Agencija navodi da će sporazum, ukoliko bude potpisan, ublažiti trgovinski spor između dvije savezničke zemlje, i to u trenutku eskalacije trgovinskog rata između SAD i Kine.

Hrvatski

Kako je Ivana postala jedna od najboljih mladih inženjerki u SAD-u

Bila je najbolja plivačica BiH i sudionica Olimpijade u Londonu sa 16 godina, ali je sve sportske uspjehe nadmašila titulom najboljeg studenta na prestižnom univerzitetu u SAD.

Trebinjka Ivana Ninković ima samo 23 godine, a već živi svoj američki san za koji se izborila upornim radom na dva kolosjeka: sportskom i akademskom.

Hrvatski

Roman bivšeg američkog predsjednika ruši rekorde prodaje

Politički triler “The President is Missing” kojeg su zajedno napisali bivši američki predsjednik Bill Clinton i jedan od najprodavanijih pisaca današnjice James Patterson dosad je prodan u više od milijun primjeraka u SAD-u, priopćili su nakladnici.
Clintonov i Pattersonov roman već je tjednima na vrhu najprodavanijih knjiga, prenosi AP.

Hrvatski

Harley-Davidson seli dio proizvodnje iz SAD

Donald Trump kritizirao je proizvođača motocikala Harley-Davidson zbog planova da premjeste dio proizvodnje iz SAD kako bi zaobišli nove carine Evropske unije.

Trump je na Twitteru napisao da je iznenađen da je ova kompanija prva „podigla bijelu zastavu“ i dodao: „Ja sam se borio za njih“.

Harley-Davidson je ranije saopćio da će proizvodnju motocikala za europske države izmjestiti iz SAD zbog novih carina na uvoz robe iz SAD u EU.

Hrvatski

Kinezi “napadaju” auto-industriju u Europi

Kineski investitori iz automobilskog sektora sve više sredstava “ubrizgavaju” u Europu. Kineski investitori iz automobilskog sektora sve više sredstava “ubrizgavaju” u Europu. 

Sa SAD to nije slučaj, zbog stroge američke kontrole njihovih poslova, tvrde izvori upoznati sa situacijom.

Trinaest od 17 bankara, odvjetnika i konzultanata koji su učestvovali u Reutersovoj anketi, potvrdilo je da raste broj ponuda kineskih klijenata za investiranje u evropsku auto-industriju, dok se u SAD smanjuje, prenosi Reuters.

Hrvatski

Ovo je sedam najvrjednijih startupa iz SAD-a

Proteklih godina vidljiv je porast broja privatnih kompanija koje imaju vrijednost veću od milijardu dolara - takozvanih jednoroga (unicorn). Međutim, kada je broj ovakvih startupa naglo narastao, pojavila se nova klasa - decacorn, koja označava grupaciju kompanija koje vrijede više od 10 milijardi dolara.

To su zapravo "Uber" i "Airbnb" cijelog svijeta; startupi koji dominantno ostaju privatna poduzeća i koji i dalje bivaju financirani stotinama milijuna dolara, dok im uporno raste vrijednost.

Hrvatski